fbpx
wtorek, 3 grudnia 2024

Przepis firmy Profi.

Składniki:
• 1 litr Barszczu czerwonego Profi w kartonie

Farsz:
• 60 g suszonych grzybów
• 200 g kiszonej kapusty
• 1 cebula
• 1 łyżka masła
• sól i pieprz

Ciasto:
• 300 g mąki pszennej
• 120 ml wody
• 1 jajko
• 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.

Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Na maśle zarumienić cebulę, dodać grzyby z kapustą i smażyć przez 10 minut na małym ogniu.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć farsz i zlepić uszka. Gotować w osolonej wodzie przez 5 – 7 minut, aż do wypłynięcia. W międzyczasie podgrzać dowolną ilość barszczu w mikrofalówce lub na kuchence. Podawać z odcedzonymi uszkami.

Smacznego!

www.profi.pl

——–
PROFI Sp. z o.o. powstała w 1993 i obecnie zajmuje czołową pozycję wśród producentów żywności na polskim rynku. Firma jest również liderem w branży pasztetów z drobiem, posiadając ponad 50% udziału w rynku oraz liderem kategorii zup z półki z udziałem wartościowym w rynku przekraczającym 40%.
Dziś w portfolio produktowym firmy Profi, obok szerokiej gamy zup i pasztetów, znajdują się również takie kategorie, jak chłodzone zupy i dania gotowe, smalce oraz konserwy mięsne. Wszystkie produkty powstają w oparciu o tradycyjne receptury, z użyciem najwyższej jakości mięs i warzyw oraz przypraw. Bezpieczeństwo produktów zapewnia wykorzystanie nowoczesnej technologii produkcyjnej i spełnienie norm ISO 9001:2015, IFS Food oraz BRC Global Standard for Food Safety.

Poprzedni

EVERYDAY MAGIC — NOWA KAMPANIA MARKI PARFOIS

Następny

NAJMODNIEJSZE FRYZURY NA SYLWESTRA

Zobacz również to: