fbpx
czwartek, 5 grudnia 2024

Dlaczego prawie wszystko, co nam dotąd mówiono na temat jedzenia, nie jest prawdą?

Czy śniadanie rzeczywiście jest najważniejszym posiłkiem dnia?

Czy liczenie kalorii ma sens?

Czy istnieją dowody na to, że kawa jest dla nas szkodliwa?

Dzięki swoim pionierskim badaniom profesor Tim Spector obala te i wiele innych mitów na temat jedzenia.

W książce Podano do stołu analizuje skandaliczny brak wiarygodnych badań stojących za wieloma planami dietetycznymi, oficjalnymi zaleceniami i cudownymi kuracjami, i zachęca nas do ponownego przemyślenia naszej relacji z jedzeniem – nie tylko dla naszego zdrowia jako jednostek, ale dla przyszłości planety.

▪ numer 1 na liście bestsellerów „SUNDAY TIMESA”

▪ bestseller Amazona

▪ książka jest absolutnym bestsellerem w UK i sprzedała się już do kilkunastu krajów

▪ przełomowa analiza mitów żywieniowych, pełna anegdot i ciekawostek historycznych.

▪ Autor regularnie występuje w telewizji, radiu i podcastach na całym świecie i stał się jednym ze stu najczęściej cytowanych naukowców

Fascynujące i krytyczne spojrzenie na popularne mity o jedzeniuMichael Mosley, autor książki Jelita wiedzą lepiej

Ta książka powinna być dostępna na receptę.Felicity Cloake, autorka i dziennikarka specjalizująca się w kulinariach

Rewolucja żywieniowa już trwa, a Tim Spector stał się jednym z jej pionierów. To, co pisze, jest pouczające i niezwykle aktualne. Yotam Ottolenghi, pisarz, restaurator i pisarz kulinarny

Ta książka pomoże ci zdecydować, co dodać do listy następnych zakupów w sklepie spożywczym… To jedna z najbardziej klarownych i przystępnych książek o odżywianiu, jakie czytałam. Odświeżająco bezstronna, głęboko pouczająca i wolna od modnych zasad dietetycznych. – Bee Wilson, „Guardian”

Dementuje dekady fałszywych informacji. Podano do stołu to fascynująca lektura. Tony Turnbull, „The Times”

Podano do stołu to przebój literatury na temat żywienia. Niall Toner, „Sunday Times”

Obok tej książki nie można przejść obojętnie. Jest punktem wyjścia do dyskusji na temat żywienia w Polsce.dr inż. Agnieszka Leciejewska, specjalista dietetyk

Poprzedni

Bujda

Następny

Córka z Włoch

Zobacz również to: