fbpx
sobota, 13 kwietnia 2024

Trauma

trauma wyspa kobiet

Adwokat diabła

Adwokat diabła wyspa kobiet

Kosmetyki pachnące owocami

Kosmetyki wyspa kobiet

Jedyne ocalałe

Jedyne ocalałe wyspa kobiet

Until you

Until you wyspa kobiet

Tarcza odpornościowa

Tarcza odpornościowa wyspa kobiet

FOCUS NA WŁOS(Y)

WŁOS wyspa kobiet

Wiosenne wyzwanie – przywróć skórze blask i witalność!

Wiosenne wyzwanie wyspa kobiet

Nowy rok szkolny to wyzwanie nie tylko dla uczniów, ale także dla rodziców. Nieodłącznym elementem każdego dnia w szkole jest drugie śniadanie. Powinno być smaczne, ale przede wszystkim zdrowe i pożywne. Dobrym pomysłem na przekąskę w szkole mogą być kabanosy Nasze Polskie marki Duda. W 100% z polskiego mięsa.

Drugie śniadanie pełni ważną rolę w codziennej diecie, zwłaszcza młodych osób. Dostarcza nie tylko energii do nauki, pozwala wytworzyć nawyk spożywania posiłku o stałej porze oraz dodaje sił do dalszego odkrywania świata. Dlatego tak ważne jest, aby nie pomijać tego posiłku.

Idealnym rozwiązaniem będzie mięsna przekąska np. kabanosy. Nie wymagają chłodzenia, więc przez cały dzień pozostają świeże. Mogą być dodatkiem zarówno np. do domowych wrapów czy kanapek, jak i samodzielną przekąską. Można je uzupełnić o pokrojone w słupki warzywa, dzięki czemu drugie śniadanie będzie stanowiło prawidłowo zbilansowany posiłek.

drugie śniadanie

Mięso jest źródłem wysokowartościowego białka, które uczestniczy w każdym procesie życiowym. Ponadto kabanosy zawierają żelazo, witaminy z grupy B oraz cynk, który odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, co jest niezwykle ważne dla dzieci o tej porze roku.

– „Kabanosy „Nasze Polskie” produkowane są w sześciu smakach. Poza klasycznymi, wieprzowymi, oferta obejmuje kabanosy z serem, drobiowo-wieprzowe, pikantne, z boczkiem oraz z pomidorami i ziołami. Dzięki możliwości wyboru spośród tylu smaków, każdy rodzic może być pewien, że znajdzie coś odpowiedniego dla swojej pociechy – mówi Beata Mroziuk, Dyrektor ds. marketingu Zakładów Mięsnych Silesia.

Cechą wspólną kabanosów Nasze Polskie jest wysoka zawartość mięsa, a także brak dodatku fosforanów, glutaminianu monosodowego i barwników. Produkty nie zawierają glutenu, a dzięki procesowi suszenia ich termin przydatności do spożycia wynosi aż 90 dni.

Linia Nasze Polskie pod marką Duda produkowana jest w zakładach ZM Silesii w Sosnowcu. Kabanosy wytwarzane są w Polsce z mięsa pochodzącego wyłącznie z krajowej hodowli.

Poprzedni

Maciej Maniewski ambasadorem marki Panasonic

Następny

Mój balet. Opowieść o tańcu: od szkoły do sceny

Zobacz również to: