fbpx
wtorek, 19 marca 2024

Jak szybko i skutecznie obrać imbir? W jaki sposób najwygodniej pokroić ostre papryczki? Na te i wiele innych pytań odpowiadają eksperci marki Zwieger w ramach nowego projektu edukacyjnego. Krótkie filmy z serii „Szkoła gotowania” i „Triki w kuchni” będą pokazywać technikę przygotowywania posiłków oraz sztuczki upraszczające ten proces. Nagrania można zobaczyć na profilach firmy w portalach YouTube i Facebook.

Wielu z nas regularnie gotuje, niektórzy nawet codziennie. To jednak czasochłonne zajęcie, zabierające nam cenne wolne chwile. Dlatego Zwieger uruchomił nowy projekt, który będzie pokazywać, jak przygotowywać posiłki sprawniej: prościej, szybciej i wygodniej.

Pierwsze filmiki – z cyklu „Triki w kuchni” – można już oglądać na YouTube i Facebooku. Prezentują to, co nam się podczas gotowania przyda najbardziej, czyli sztuczki ułatwiające prace kuchenne. Kto nie chciałby się dowiedzieć, jak szybko i skutecznie obrać ząbki czosnku albo jak okiełznać pokręcony korzeń imbiru? Takie porady Zwieger zawarł w kilkudziesięciosekundowych filmowych instrukcjach.

– W kuchni spędzamy mnóstwo czasu – to bywa męczące nawet dla fanów gotowania – mówi Grzegorz Kozieł, reprezentujący markę Zwieger, produkującą m.in. noże, garnki i patelnie. – My, jako osoby związane z kuchnią zawodowo, umiemy sobie wiele czynności uprościć i chcemy się tymi sposobami podzielić z innymi. Mamy nadzieję, że widzowie chętnie będą z nich korzystać i przekazywać je dalej, bo kilka prostych sztuczek może naprawdę przyspieszyć przygotowanie obiadu.

Druga seria filmów, nazwana „Szkołą gotowania”, ukaże się jeszcze latem. Materiały z tego cyklu będą dłuższe i bardziej rozbudowane. Eksperci Zwieger nie będą się jednak skupiać na samych przepisach, ale na technice gotowania. Jeden z odcinków na przykład będzie poświęcony sosowi beszamelowemu – widz pozna przepis, ale dowie się też między innymi, na co uważać, jakich błędów unikać lub jakie inne warianty sosu może przygotować i do czego ich użyć.

Triki w kuchni

– Ludzie najczęściej uczą się gotować w domu rodzinnym, trochę eksperymentują sami, szukając informacji w Internecie – opowiada Grzegorz Kozieł. – To jednak zazwyczaj bardzo wyrywkowa wiedza. Brakuje im podstaw, które byłyby punktem wyjścia do udanych prób kulinarnych oraz testowania nowych smaków. Dlatego postanowiliśmy stworzyć taką bazę, wartościową zarówno dla zupełnie początkujących, jak i zaprawionych w bojach kucharzy.

Zwieger będzie udostępniać nowe materiały regularnie na swoim kanale YouTube (Zwieger) oraz na profilu Facebook (Zwieger. O gotowaniu od kuchni). Pierwsze filmiki można już oglądać pod linkami:

• https://www.youtube.com/watch?v=OOrgi8elOmA,
• https://www.youtube.com/watch?v=iE76uqIjB-c,
• https://www.youtube.com/watch?v=GBjddiwPy4w.

Poprzedni

VEGAN Skin Dessert kawa z mlekiem dla zdrowych włosów

Następny

Naturalne kosmetyki z nagietka

Zobacz również to: