
Wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler
Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka.
W przewodniku znajdziesz:
– praktyczne porady, jak kupować i przechowywać orzechy i pestki;
– ich historię oraz obrzędy i zwyczaje z nimi związane;
– tradycyjne przepisy;
– autorskie przepisy i kulinarne inspiracje Lary Gessler.
Pełna pasji i wyobraźni opowieść o orzechach i pestkach, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. A wszystko z miłości do gotowania!
Biogram:
Lara Gessler – ukończyła socjologię w Collegium Civitas w Warszawie. Przez rok pracowała i szkoliła się pod okiem najlepszych szefów kuchni w Londynie. Mieszkała w Hiszpanii, Holandii i Nowym Jorku. Współwłaścicielka restauracji U Fukiera i Słodki Słony. W 2016 roku wydała książkę Słodki zielnik Lary. W 2020 roku stworzyła Pracownię Kulinarną Lary Gessler, która jest miejscem otwartym i przyjaznym dla każdego, kto chce gotować.