fbpx
piątek, 29 marca 2024

Wyjątkowa książka mistyczno-kulinarna autorstwa Lary Gessler

Orzechy i pestki kochamy wszyscy, zwłaszcza Lara Gessler. W jej rodzinnym domu worek orzechów łuskanych w czasie przygotowań do Bożego Narodzenia zbliżał bardziej niż lepienie pierogów. Dlatego zdecydowała się na kilkutygodniową wyprawę po największych plantacjach orzechów i pestek. Tak właśnie powstała ta książka.

W przewodniku znajdziesz:

– praktyczne porady, jak kupować i przechowywać orzechy i pestki;

– ich historię oraz obrzędy i zwyczaje z nimi związane;

– tradycyjne przepisy;

– autorskie przepisy i kulinarne inspiracje Lary Gessler.

Pełna pasji i wyobraźni opowieść o orzechach i pestkach, bez których trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię. A wszystko z miłości do gotowania!

Biogram:

Lara Gessler – ukończyła socjologię w Collegium Civitas w Warszawie. Przez rok pracowała i szkoliła się pod okiem najlepszych szefów kuchni w Londynie. Mieszkała w Hiszpanii, Holandii i Nowym Jorku. Współwłaścicielka restauracji U Fukiera i Słodki Słony. W 2016 roku wydała książkę Słodki zielnik Lary. W 2020 roku stworzyła Pracownię Kulinarną Lary Gessler, która jest miejscem otwartym i przyjaznym dla każdego, kto chce gotować.

Poprzedni

Zimny chirurg

Następny

Ja, diablica

Zobacz również to: