fbpx
piątek, 4 października 2024

Chleb jest elementem polskiej tradycji i historii kulinarnej praktycznie od zawsze. Chleb jedli już pierwsi Słowianie. Zakorzeniony w wierzeniach, a nawet mowie, jest nieodłącznym elementem codziennej diety i bohaterem rodzimego stołu. Wielu z nas nie wyobraża sobie śniadania bez kanapki z wędliną i pomidorem, żółtym serem czy twarogiem. Dzieciom do szkoły szykujemy pożywne kanapki, a polski chleb jest doceniany na całym świecie.

Mało osób wie, że Polski chleb to światowy gwiazdor. Wypiekany z naturalnych składników i według polskiej receptury chleb jedzono nawet na dworze Marii Antoniny. W dzisiejszych czasach zachwalał go Mick Jagger twierdząc, że nie spodziewał się, że „chleb może mieć tyle odcieni smaku, co najlepsze wina”. Madeleine Albright z kolei uznała, że polski chleb jest po prostu bezkonkurencyjny. Do dzisiaj uważany jest za należący do najsmaczniejszych w Europie. Tradycja zobowiązuje ale też i mobilizuje producentów do poszukiwania coraz lepszych receptur i wypieku coraz zdrowszego chleba.

Chleb bez mąki

Firma Grano Puro® wprowadza na rynek kolekcję chlebów bez maki opartych na samych ziarnach. Jako pierwszy debiutuje Chleb bez mąki Classic. Jest to wyjątkowy produkt, stworzony bez cienia kompromisu. Wypiekany bez użycia drożdży i mąki Chleb bez mąki Classic swoje unikalne właściwości odżywcze zawdzięcza kompozycji starannie wyselekcjonowanych ziaren: płatków owsianych, sojowych, płatków pszennych i żytnich, nasion lnu, słonecznika, oraz sezamu i pestek dyni. A to wszystko połączone delikatnym, polskim miodem. Chleb bez mąki Classic wyróżnia się niskim indeksem glikemicznym, wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych oraz błonnika pokarmowego.

Każde opakowanie Chleba bez mąki Classic zawiera cztery kromki i waży 220 gram. Przezroczyste opakowanie gwarantuje najwyższą jakość produktu. Na opakowaniu konsument znajdzie pełną tabele z wartościami odżywczymi produktu. Długi okres przydatności do spożycia chlebek zawdzięcza procesowi pasteryzacji. W przypadku Chleba bez mąki substancją naturalnie konserwującą jest kwas mlekowy . Po upieczeniu chleb jest pakowany szczelnie w folię i poddany pasteryzacji. Szczelność opakowania gwarantuje zachowanie świeżości przez długi czas. Po rozpakowaniu chleb najlepiej przechowywać w lodówce i spożyć jak najszybciej.

Cena:

Chleb bez mąki Classic® (220 gram):ok. 5, 90 zł

Produkt dostępny w handlu tradycyjnym, jak i nowoczesnym na terenie całego kraju oraz w sprzedaży internetowej: https://chlebbezmaki.pl/sklep/

Więcej informacji na: www.chlebezmaki.pl

Poprzedni

Zapachy lata są jak podróże

Następny

Światło głębin

Zobacz również to: