Nowość! Bulion wołowo-warzywny wolno gotowany Sokołów. Esencjonalny, aromatyczny, naturalny
Sokołów wprowadza wyjątkową nowość, jaką jest Bulion wołowo-warzywny. To w pełni naturalny produkt, który powstaje na bazie wolno gotowanego wywaru wołowego i warzywnego. Jest aromatyczny i esencjonalny. Doskonale podkreśla smak różnych dań, a przy tym znacząco skraca czas ich przygotowania. Świetnie sprawdzi się zarówno w domowych kuchniach, jak i w hotelach czy restauracjach.
Smacznie, szybko i wygodnie – tak chcemy dziś jeść
Poszukiwanie rozwiązań, które ułatwiają przygotowanie codziennych posiłków, jest dziś jednym z najistotniejszych kulinarnych trendów. Dlatego cenimy takie produkty, dzięki którym przyrządzanie potraw staje się wygodniejsze i prostsze, a my nie musimy spędzać w kuchni długich godzin. Jednocześnie wiedząc, że to, co jemy, ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia i samopoczucia, zwracamy uwagę na skład, jakość i naturalność. Równie ważny jest znakomity smak, dzięki któremu każdy posiłek może stać się wspaniałym doznaniem kulinarnym.
Bulion – niezastąpiony w każdej kuchni
Esencjonalny, pełen smaku bulion jest niezbędnym elementem wielu dań nie tylko kuchni polskiej, ale i najbardziej popularnych kuchni świata. To na jego bazie powstają wyśmienite zupy, zarówno nasze rodzime klasyki, jak i te bardziej egzotyczne – jak ramen czy zupa tajska, a także sosy czy marynaty. Dodajemy go również do pieczeni i gulaszy, by jeszcze lepiej podkreślić ich smak. Bulion świetnie sprawdza się także w przyrządzaniu duszonych mięs czy popularnego włoskiego klasyka, jakim jest risotto. Lista jego kulinarnych zastosowań jest bardzo długa i różnorodna, a dobry bulion jest bez wątpienia jednym z kluczowych składników w kuchni.
Jednak jego przygotowanie wymaga zarówno czasu, odpowiednich umiejętności, jak i jakościowych składników – mięsa, warzyw, przypraw. Dlatego wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów i chcąc ułatwić im codzienne gotowanie, a jednocześnie pomóc w rozwijaniu kulinarnych horyzontów, Sokołów stworzył wyjątkową nowość.
Jest nią Bulion wolno gotowany wołowo-warzywny, który stanowi doskonałą alternatywę dla wywarów przygotowywanych metodą tradycyjną. To produkt jakości premium. Ma w pełni naturalny skład – nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku, fosforanów, sztucznych aromatów ani barwników.
Bulion Sokołów jest esencjonalny i aromatyczny. Dzięki metodzie wolnego gotowania, a także wysokiej jakości odpowiednio dobranych składników, ma doskonałe walory kulinarne.
Znakomicie podkreśla smak potraw i wydatnie skraca czas ich przygotowania. Jest bardzo wygodny w użyciu. To produkt w formie skoncentrowanej, przeznaczony do rozpuszczania w wodzie, zgodnie z indywidualnymi preferencjami smakowymi. Z 0,5-kilogramowego opakowania można uzyskać do pięciu litrów gotowego wywaru.
Warto też zwrócić uwagę na jego wartości odżywcze. Bulion wołowo-warzywny jest bogaty w kolagen, zawiera glutaminę, kwas hialuronowy oraz minerały (siarkę, wapń, fosfor). Jest lekkostrawny i niskokaloryczny.
Bulion wołowo-warzywny Sokołów stanowi doskonałą bazę do zup, sosów, mięs. Można go też stosować do gotowania ryżu lub kaszy. A oto wybrane inspiracje kulinarne, które stanowią potwierdzenie, że przyrządzenie smakowitych, efektownych potraw nie musi wymagać dużego nakładu czasu i pracy, ani też wyjątkowych umiejętności kulinarnych.
Zupa grzybowa
4 osoby
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki:
1 duża cebula
1 por średniej wielkości
2 ziemniaki
200 g pieczarek
100 g suszonych grzybów (np. borowik, podgrzybek, maślak)
100 g bulionu wołowo-warzywnego Sokołów
400 ml wody
150 ml mleka
50 g masła
pieczywo na grzanki
sól, pieprz
świeże zioła do dekoracji
Przygotowanie:
Pokroić i posolić warzywa. Pieczarki i suszone grzyby poddusić na maśle. Następnie całość zalać bulionem oraz wodą i gotować przez około 25 minut do miękkości.
W tym czasie pieczywo pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do wywaru dodać mleko, zblendować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Podawać z grzankami a całość udekorować świeżymi ziołami.
Risotto z pieczonym kalafiorem
4 osoby
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki:
400 g ryżu na risotto
1 kalafior
1 średnia cebula
100 g bulionu wołowo-warzywnego Sokołów
400 ml wody
50 g tartego parmezanu
50 g masła
50 ml oliwy z oliwek
100 ml wytrawnego białego wina
świeżo mielony pieprz, sól
Przygotowanie:
Drobne różyczki kalafiora umieścić na blasze, posolić, popieprzyć, skropić oliwą z oliwek i piec przez około 15 minut w temperaturze 200°C. Drobno pokroić cebulę i podsmażyć na maśle, po czym dodać ryż i wino, gotować do odparowania wina. Następnie ciągle mieszając podlać risotto wcześniej rozcieńczonym i gorącym bulionem wołowo-warzywnym.
Risotto będzie chłonąć wywar aż do miękkości. Pod koniec gotowania ryżu dodać masło, tarty parmezan i upieczonego kalafiora. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.
Cena: Bulion wołowo-warzywny Sokołów – 15,99 zł/op. 0,5 kg
Z 0,5-kilogramowego opakowania można uzyskać do pięciu litrów gotowego wywaru.