Na rynku pojawiła się nowa marka „NattoAcive”. Natto to produkt otrzymywany z niemodyfikowanej genetycznie soi z plantacji ekologicznej, poddany naturalnemu procesowi fermentacji za pomocą bakterii Bacillus Subtilis Natto. W Japonii zajmuje on pierwsze miejsce wśród produktów poddawanych procesowi fermentacji. Można go także znaleźć na liście najzdrowszych produktów świata.
Ze względu na swoje właściwości zdrowotne produkt cieszy się ogromnym zainteresowaniem nie tylko w krajach wschodnich ale również w Europie. To właśnie natto Japończycy zawdzięczają swoją długowieczność i zdrowy wygląd.
Jako pierwsze na rynku debiutują kapsułki NattoAcive czyli Natto z Natokinazą 2000 FU + K2MK7. Szczególnie cenna w kapsułkach jest nattokinaza, która upłynnia krew, rozpuszcza skrzepy przy czym jest bezpieczniejszym i silniejszym środkiem niż aspiryna. Dodatkowo obniża poziom cholesterolu, w rezultacie obniża zbyt wysokie ciśnienie krwi, nie dopuszczając do związanych z tym poważnych chorób.
Drugą po nattokinazie najważniejszą witaminą w tym produkcie jest witamina K2 MK7. Zapobiega ona gromadzeniu się wapnia w ścianach tętnic wspierając ogólne funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, przekierowuje wapń do kości zapobiegając osteoporozie, pomaga w utrzymaniu właściwego przepływu krwi, właściwej gęstości oraz prawidłowego ciśnienia krwi.
Cena:
NattoActive Natto z nattokinazą 2000 FU + K2MK7 (60 kapsułek): 65 zł
Kupisz na stronie: www.natto.pl/sklep