Kulinaria

2017-06-27
Większości z nas koktajle w naturalny sposób kojarzą się z wakacjami. Truskawkowo-bananowe czy rabarbarowe z jogurtem lub kefirem to absolutny przebój wśród wakacyjnych deserów. Co jednak z osobami, które nie tolerują laktozy? Teraz to nie problem! W sklepach możemy znaleźć zarówno jogurty, jak i kefiry pozbawione laktozy! Poznajcie nasze pomysły na najbardziej orzeźwiające letnie koktajle!
2017-06-27
W trakcie lata nabieramy ochoty na lekkie, kolorowe i egzotyczne lunche, obiady czy kolacje. Oczywiście najchętniej jedlibyśmy je na świeżym powietrzu, w towarzystwie całej rodziny. Jednak wielokrotnie rezygnujemy z tej przyjemności z uwagi na utrudniony transport posiłków… A przecież wcale nie musimy! Przedstawiamy praktyczne pomysły na szybkie i pyszne posiłki, które w łatwy sposób zapakujesz do pudełka i zabierzesz do pracy lub na piknik!
2017-06-27
Pinacolada to esencja lata – łączy w sobie wszystko to, co kojarzy się ze słoneczną plażą, wakacjami i dobrą zabawą. Słodkie, smakowite kokosy i soczyste, egzotyczne ananasy – taki koktajl zawsze poprawia nastrój i dodaje energii. Jego smak i aromat odnajdziemy w Pastelowej Galaretce o smaku Pinacolada Wodzisław.
2017-06-19
Zbliżające się lato nastraja nas do kuchni lekkiej i niskokalorycznej. Sałatki, delikatne warzywne tarty, grzanki, i niskokaloryczne przekąski. Lekka kuchnia ma mnóstwo zalet: nie obciąża żołądka, jest lekkostrawna, no i możemy na niej tylko schudnąć. Nie bez znaczenia jest również to, że diety warzywne to doskonały detox dla każdego organizmu.
2017-06-19
Czy to domowa sałatka, czy zupa jarzynowa - z selerem nabierają charakteru. Wygodny, tarty na drobne kawałki, zanurzony w delikatnej, octowej zalewie - to wszystko sprawia, że jest gotowy do użycia zaraz po otwarciu słoiczka. Seler to popularne warzywo, które nie tylko wzbogaca smak wielu potraw, jest również doskonałym źródłem witamin. Ma bardzo niską kaloryczność, przyspiesza metabolizm i doskonale oczyszcza organizm!
2017-06-02
Co sprawia, że precle najlepiej smakują na krakowskim rynku, croissanty pod wieżą Eiffla, a kawa w wiedeńskich kawiarenkach? Dlaczego niektóre zapachy stały się niemal symbolami miast? Na te i inne pytania odpowiedzi udzielają osmosocjologowie, zajmujący się badaniem miejskich zapachów i ich wpływu na nasze zmysły.
2017-05-29
Warto się nad tym zastanowić, ponieważ deser, który właśnie pojawił się w Twojej wyobraźni, może sporo powiedzieć o Twojej osobowości. Rozwikłajmy zagadkę Twojego temperamentu, nastroju i wyczucia smaku.Każdy z nas posiada określone preferencje smakowe. Wszystko zaczyna się od języka, na którym umiejscowione są receptory smakowe, które przesyłają sygnały do mózgu i decydują o tym, jakie lubisz potrawy, jakich nigdy nie spróbujesz oraz dlaczego dzisiaj masz ochotę na coś innego niż wczoraj.
2017-05-26
Slow life i hygge to już przeszłość! Cennym oddechem od modnych lifestylowych teorii jest kaizen - japońska filozofia „małych kroków”, czyli doskonalenia poprzez drobne zmiany. W skrócie: to rozłożenieswojego celu na mniejsze i łatwiejsze do zrealizowania. Dowiedz się, jak dzięki kilku prostym trikom odmienić swoje życie tak, by czerpać z niego maksimum przyjemności – tak, jak lubisz.
2017-05-23
Teraz specjalnie dla amatorów najpopularniejszego na świecie sosu pomidorowego, JAMAR poleca: KETCHUPY w 2 wariantach smakowych do potraw z grilla, kanapek, tostów, zapiekanek, pizzy …
2017-05-18
Wiosna w restauracjach SUBWAY® zapowiada się smakowicie! Od 19 kwietnia klienci mogą skorzystać z nowej oferty śniadaniowej. Wszyscy, którzy do godz. 11.00 odwiedzą wybrane SUBWAY®, do każdej zakupionej kawy zostaną poczęstowani słodkim ciasteczkiem. Zaś dla tych, którzy rano potrzebują pełnego posiłku restauracja serwuje amerykańskie śniadanie –suba śniadaniowego z warzywami w zestawie z czarną kawą lub herbatą za 12,95 zł.
2017-05-15
Marka Rolnik wprowadza na rynek kolejne nowe smaki past warzywnych serii Premium. Pasty warzywne serii Premium przygotowywane są z wysokiej jakości warzyw i aromatycznych dodatków. To niezwykły mariaż smaków, przypraw i aromatów. Trzy nowe pasty, to pasta o smaku grillowanego kurczaka, pasta z nutą papryki i pasta z nutą curry. Pasty zostały przygotowane z przetartych warzyw, wyszukanych przypraw i smakowitych dodatków. Nie zawierają w swym składzie konserwantów ani glutaminianu monosodowego. Smarowidła mają kremową, delikatną konsystencję. Są doskonałe do kanapek, makaronów, zapiekanek,...
2017-05-05
Lato zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim słońce i wysokie temperatury. Zimowe swetry, ciepłe kurtki i spodnie pójdą w zapomnienie, a w ich miejsce przywitamy zwiewne sukienki i szorty. Ale jak tu pokazać się po zimie – kiedy przybyło nam kilka kilogramów, a skóra stała się, no ekhmmm, jakby wiotka? Nic straconego – jeśli już teraz weźmiecie się do pracy, to podczas tegorocznego lata będziecie mogli cieszyć się pięknym, jędrnym ciałem!
2017-04-27
Nie masz pomysłu na obiad? Potrzebujesz inspiracji, produktu, który pomoże Ci przygotować smaczny i szybki posiłek dla całej rodziny?FASOLA PIĘKNY JAŚ firmy JAMAR to zarówno doskonała baza jaki dodatek do polskich dań. Nadaje się do past, zup, sałatek, a przede wszystkim do popularnej fasolki po bretońsku.
2017-04-13
Zdaniem niemal wszystkich Polaków (88%) pieczenie łączy pokolenia*. Szczególnie widoczne i doświadczalne jest to w okresie Wielkanocy. Wnuki dekorują babki i mazurki pod czujnym okiem babci, a dzieci ot tak… prosto z serca pomagają mamom w odmierzaniu składników i wygniataniu ciasta.Tym samym kuchnia staje się miejscem łączenia tradycyjnych receptur z nowoczesnością wprowadzaną przez najmłodszych.
2017-04-13
Jajka są kulinarnym przysmakiem najbardziej kojarzonym ze Świętami Wielkanocnymi. To nieodłączny element święconki i składnik wielu różnorodnych potraw, który stał się symbolem tych wyjątkowych dni. Appetita podpowiada, jak urozmaicić świąteczne menu i przygotować oryginalne farsze do jajek oraz pasty jajeczne z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.
2017-04-06
Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.
2017-04-04
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami oraz Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami
2017-03-31
Jaka jest definicja idealnego chrzanu na święta? Przede wszystkim powinien mieć ostry smak i kremową, delikatną konsystencję. Wspaniale pasującą do przekąsek, pasztetów, wędlin czy galaret. Bo Święta to czas szczególny. Kulinarny raj dla naszych kubków smakowych i wrażeń estetycznych. Firma „Rolnik” przygotowała doskonały, delikatny „Chrzan tarty” wytworzony z przetartego chrzanu (50% w składzie) z dodatkiem oleju roślinnego, przypraw, cukru i błonnika roślinnego. Nowe opakowanie chrzanu ma teraz gramaturę 190 g netto i mocno bordową etykietę, która jest znakiem firmowym marki...
2017-03-27
Kiedy dopada Cię ochota na małe co nieco, pragniesz czegoś wyjątkowego, co sprawi, że zapomnisz o codziennej rutynie, oddasz się przyjemności smaku, a w myślach przeniesiesz w klimatyczne zakątki świata.
2017-03-14
JAMAR zaprasza nas do świata smacznych owoców i warzyw, oferując nam wysokiej jakości produkty spożywcze. Znany polski producent od 18 lat dostarcza na nasze stoły smaczne wyroby, m.in.: przetwory owocowe, warzywa w puszkach i słoikach, koncentraty i przeciery, przyprawy, octy, ketchupy, sosy, soki i napoje. Dzięki nowoczesnym technologiom i doskonałej jakości surowcom pochodzącym tylko od polskich rolników, wszystkie oferowane przez JARMAR produkty są zdrowe z natury!

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu