Kulinaria

2017-04-27
Nie masz pomysłu na obiad? Potrzebujesz inspiracji, produktu, który pomoże Ci przygotować smaczny i szybki posiłek dla całej rodziny?FASOLA PIĘKNY JAŚ firmy JAMAR to zarówno doskonała baza jaki dodatek do polskich dań. Nadaje się do past, zup, sałatek, a przede wszystkim do popularnej fasolki po bretońsku.
2017-04-13
Zdaniem niemal wszystkich Polaków (88%) pieczenie łączy pokolenia*. Szczególnie widoczne i doświadczalne jest to w okresie Wielkanocy. Wnuki dekorują babki i mazurki pod czujnym okiem babci, a dzieci ot tak… prosto z serca pomagają mamom w odmierzaniu składników i wygniataniu ciasta.Tym samym kuchnia staje się miejscem łączenia tradycyjnych receptur z nowoczesnością wprowadzaną przez najmłodszych.
2017-04-13
Jajka są kulinarnym przysmakiem najbardziej kojarzonym ze Świętami Wielkanocnymi. To nieodłączny element święconki i składnik wielu różnorodnych potraw, który stał się symbolem tych wyjątkowych dni. Appetita podpowiada, jak urozmaicić świąteczne menu i przygotować oryginalne farsze do jajek oraz pasty jajeczne z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.
2017-04-06
Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść.
2017-04-04
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami oraz Tartaletki z chrzanową ricottą, łososiem i wiosennymi nowalijkami
2017-03-31
Jaka jest definicja idealnego chrzanu na święta? Przede wszystkim powinien mieć ostry smak i kremową, delikatną konsystencję. Wspaniale pasującą do przekąsek, pasztetów, wędlin czy galaret. Bo Święta to czas szczególny. Kulinarny raj dla naszych kubków smakowych i wrażeń estetycznych. Firma „Rolnik” przygotowała doskonały, delikatny „Chrzan tarty” wytworzony z przetartego chrzanu (50% w składzie) z dodatkiem oleju roślinnego, przypraw, cukru i błonnika roślinnego. Nowe opakowanie chrzanu ma teraz gramaturę 190 g netto i mocno bordową etykietę, która jest znakiem firmowym marki...
2017-03-27
Kiedy dopada Cię ochota na małe co nieco, pragniesz czegoś wyjątkowego, co sprawi, że zapomnisz o codziennej rutynie, oddasz się przyjemności smaku, a w myślach przeniesiesz w klimatyczne zakątki świata.
2017-03-14
JAMAR zaprasza nas do świata smacznych owoców i warzyw, oferując nam wysokiej jakości produkty spożywcze. Znany polski producent od 18 lat dostarcza na nasze stoły smaczne wyroby, m.in.: przetwory owocowe, warzywa w puszkach i słoikach, koncentraty i przeciery, przyprawy, octy, ketchupy, sosy, soki i napoje. Dzięki nowoczesnym technologiom i doskonałej jakości surowcom pochodzącym tylko od polskich rolników, wszystkie oferowane przez JARMAR produkty są zdrowe z natury!
2017-03-07
Pragniesz poczuć odrobinę włoskiego temperamentu lub rozkoszować się francuską finezją? Nie szukaj tanich lotów po Europie! Mamy inny sposób na odbycie Twojej podróży marzeń.
2017-02-16
Pasztety warzywne Wodzisław (z suszonymi pomidorami, z pieczarkami, z kiszonymi ogórkami) to pyszna alternatywa dla mięsnych produktów tego typu.
2017-02-15
Jeżeli lubisz komponować swoje menu w zależności od nastroju, koniecznie sięgnij po Galaretkę Ametystową o smaku wieloowocowym. Poprawi Ci humor nie tylko jako smakowity deser, ale też ukoi zszargane nerwy. Bo kolor fioletowy – jak twierdzą naukowcy − ułatwia zasypianie, pomaga się skoncentrować i łagodzi stres.
2017-02-14
JAMAR zaprasza nas do świata smacznych owoców i warzyw, oferując nam wysokiej jakości produkty spożywcze. Znany polski producent od 18 lat dostarcza na nasze stoły smaczne wyroby, m.in.: przetwory owocowe, warzywa w puszkach i słoikach, koncentraty i przeciery, przyprawy, octy, ketchupy, sosy, soki i napoje. Dzięki nowoczesnym technologiom i doskonałej jakości surowcom pochodzącym tylko od polskich rolników, wszystkie oferowane przez JARMAR produkty są zdrowe z natury!
2017-02-14
Czekolada ma w sobie niezwykłą moc przyciągania – trudno znaleźć kogoś, kto twierdzi, że jej nie lubi. Jedni wolą mleczną, drudzy gorzką, jeszcze inni – tę z dodatkiem orzechów albo nadziewaną. Amatorzy tego deseru chętnie sięgną również po nowe ciasto Wodzisław o smaku czekolady wzbogacone w kakaowy błonnik. Lekarze cenią zarówno czekoladę, jak i błonnik pokarmowy – ten ostatni poprawia trawienie nawet u osób prowadzących niezbyt aktywny tryb życia.
2017-02-10
Nie każdy z nas może się pochwalić talentem kulinarnym. A nawet jeżeli go mamy, niekoniecznie łączy się on z zamiłowaniem do pieczenia ciast. Panowie na przykład uwielbiają popisywać się wyszukanymi daniami na bazie mięsa i ryb, a do słodyczy nie mają cierpliwości. Przydałby się jednak deser jako ukoronowanie obiadu dla przyjaciół? Nic prostszego – wystarczy zawsze mieć pod ręką zestaw do przygotowania ciasta zamknięty w jednym pudełku. Torcik wiśniowy Wodzisław powstaje w mig z gotowych składników w proszku, musimy tylko dodać masło, mleko i owoce z kompotu, czyli to, co każdy z...
2017-02-10
Znalezienie idealnego smaku czekolady to uczucie porównywalne z... zakochaniem. Zmysłowa rozkosz, szybsze bicie serca i nagły przypływ endorfin – lekarz potwierdziłby, że objawy kliniczne są zbliżone. Dlatego kiedy już odnajdziemy ten jedyny w swoim rodzaju smak, podzielmy się nim w Walentynki z naszą drugą połówką. Bo taka degustacja uwrażliwia zmysły na inne wyrafinowane przyjemności... Wielbiciele słodyczy o złożonym smaku na pewno zachwycą się aksamitną, gorzką czekoladą Lindt Excellence 85% Cacao.
2017-01-12
Jeżeli lubisz marzyć o niebieskich migdałach (kto z nas czasem nie lubi...), z pewnością przypadnie Ci do gustu deser w tym kolorze. Galaretka Niebieska ma niezwykłą barwę, która pozwala stworzyć zaskakujące kompozycje: smakowe i wizualne.
2017-01-05
Zima to okres kiedy chcemy zjeść coś nietuzinkowego. Jest to okres kiedy brakuje nam świeżych smaków. Oczywiście najlepiej kiedy smaki są rodzime, a przyprawy przypominają nam dobrą kuchnię mamy. Kuchnia domowa to przede wszystkim brak konserwantów i polepszaczy smaku. Marka Rolnik wprowadza na rynek kolekcję nowych past warzywnych serii Premium przygotowanych z warzyw i aromatycznych dodatków.
2016-12-21
Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Zarówno dzieci, jak i dorośli oczekują z niecierpliwością na ten wyjątkowy czas, w którym króluje ciepła, rodzinna atmosfera, pięknie udekorowana choinka mieni się światełkami a spokojne wieczory z gorącą herbatą dodają magii chwilom. Jakie aromaty sprawiają, że to tak urokliwe momenty?
2016-12-16
Dawno minęły już czasy, kiedy potoczne znaczenie słowa „okowita” było powszechnie znane. Dziś dla wielu z nas nazwa ta niewiele lub w ogóle nic nie mówi. Otóż „okowita” pochodząca od łacińskiego „acqua vitae” czyli „woda życia” to staropolskie określenie wysokoprocentowego napoju alkoholowego produkowanego pierwotnie tylko ze zbóż lub ziemniaków, później oznaczała także wódkę powstającą z destylatów owocowych lub ziołowych. Początkowo produkowana była wyłącznie w celach leczniczych, z czasem stała się alkoholowym trunkiem serwowanym na szlacheckich stołach.
2016-12-13
Ta wyjątkowa książka kucharska jest debiutem Alicji Rokickiej, która dzieli się swoimi doświadczeniami kulinarnymi zdobytymi w pracy nad wegannerd.blogspot.com – jednym z najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych blogów o kuchni roślinnej w Polsce. Niezwykłe, oryginalne, a przy tym nieskomplikowane przepisy, smaki, które oczarują również zatwardziałych mięsożerców, niekonwencjonalne połączenia produktów, oszałamiające fotografie…

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu