Kulinaria

2017-10-17
Dyniowy deser to absolutny jesienny must have, a wręcz must bake. Od teraz można się nim delektować przez cały rok. Wyśmienite w smaku i niezwykle proste w przygotowaniu Babeczki dyniowe z Serca Natury oferuje marka Delecta.
2017-10-17
Ilość sprzętów ułatwiających nam życie w kuchni rośnie z roku na rok. Niestety nasze szafki kuchenne nie rosną wraz z naszym apetytem na posiadanie blenderów, mikserów i rozdrabniaczy. Marka Russell Hobbs znalazła idealne rozwiązanie i prezentuje kolekcję EasyPrep, która została zaprojektowana z myślą o oszczędności miejsca w kuchni. Każdy produkt posiada sprytne rozwiązania, dzięki którym ich objętość przy przechowywaniu jest ograniczona do minimum. Kompaktowe przechowywanie, wytrzymałość, wspaniały design, oraz prostota w wykonywaniu posiłków to najważniejsze cechy nowości od...
2017-10-17
Cenione przed dietetyków, jedne z najbardziej wartościowych owoców. 60 g Goldenberry HELIO NATURA ma więcej potasu niż... cały banan. Poznajcie miechunkę suszoną!
2017-10-09
Pogoda za oknem nas nie rozpieszcza i wiele z nas myśląc o deszczowej jesieni widzi się pod ciepłym kocem, oglądając ulubione seriale z czekoladą w ręku. Kaprysy jesieni najlepiej znosić z kieliszkiem delikatnego Mionetto Prosecco w drugiej dłoni.
2017-10-03
Żeberka to przysmak kojarzący się z polskim domowym obiadem lub z amerykańskim barbecue. To delikatne mięso smakuje zarówno samo, jak i z dodatkami. Kluczem są odpowiednio dobrane zioła i przyprawy, które znajdziemy np. w przyprawie do żeberek Galeo.
2017-10-03
Czerpiąc z bogatej tradycji zielarskiej, Laboratorium Kosmetyków Naturalnych Farmona stworzyło innowacyjne produkty, których receptura oparta jest na sprawdzonych, naturalnych ekstraktach roślinnych. Linia Herbal Care zawiera standaryzowane ekstrakty o wysokim stopniu czystości ekologicznej – w celu zapewnienia maksymalnej skuteczności. Naturalne składniki aktywne, doskonale pielęgnują oraz poprawiają kondycję i wygląd skóry, nie powodują podrażnień. Produkty Herbal Care pozbawione są parabenów, BHA, alkoholu etylowego, oleju parafinowego i barwników.
2017-10-02
Jesień rządzi się swoimi prawami – przed nami deszczowe dni, chłodniejsze popołudnia i wieczory. Nic nie rozgrzewa naszego organizmu tak dobrze, jak ciepła zupa. Przepisy na zupy z różnych zakątków świata poleca szef kuchni Knorr, Piotr Murawski.
2017-09-27
Ogórek nie przyjechał do Polski wraz z królową Boną, jak reszta włoszczyzny. Nie przywędrował do nas z Zachodu, jak wiele owoców i warzyw. Król ogórek pochodzi z podzwrotnikowej Azji i ma więcej niż 7000 tys. lat. Wędrował do nas przez Bizancjum i Rosję, gdzie nazywano go „ogórec”. My ochrzciliśmy go ogórkiem, a Niemcy „agurke” i „gurke”. Ogórki „uwielbiają” być gwiazdą na stole. Najlepsze surowe, w mizerii, na kanapce czy kiszone. Zawsze aromatyczne, orzeźwiające i soczyste.
2017-09-27
Wakacje i czas urlopów zbliżają się już ku końcowi, jeszcze łapiemy ostatnie promyki słońca, ładujemy baterie, bo za chwilę, wraz z pierwszym dzwonkiem szkolnym, rzucimy się w wir pracy i znów będziemy żyć w ciągłym biegu i stresie. Powrót do pracy czy szkoły po wakacjach nie jest łatwy - zajęcia od rana do wieczora, większość dnia będziemy spędzać za biurkiem, a mniej czasu zostanie na sport i inne codzienne przyjemności. Jak zatem sobie poradzić z trudnym powrotem do rzeczywistości, a jednocześnie zachować wakacyjną energię na dłużej?
2017-09-21
Owoce stanowią jeden z niezbędnych elementów prawidłowej diety. Dostarczają organizmowi wielu składników odżywczych oraz witamin, które są niezastąpione szczególnie w zbliżającym się okresie jesienno-zimowym. W ofercie marki WOSANA znajdziemy pyszne, pełnowartościowe soki owocowe w innowacyjnych 3 litrowych butelkach, łączących ze sobą wysoką jakość oraz przystępną cenę.
2017-09-19
Każda pora roku rządzi się swoimi prawami – jesień to okres, kiedy w kuchni chętnie wykorzystujemy pachnące lasem, aromatyczne kapelusze. Wraz z nadejściem coraz krótszych dni rozpoczyna się bowiem sezon zbioru grzybów. Cenimy je za niepowtarzalny smak. Wykorzystywane już na dawnych szlacheckich stołach, stanowią bazę wielu narodowych dań.
2017-09-19
Borowiki, kurki, podgrzybki, maślaki… Jesienny stół pachnie świeżymi grzybami. To tradycyjny polski przysmak, który w kuchni znajduje wiele zastosowań. Oprócz gotowania, pieczenia czy smażenia świeżych grzybów doskonale nadają się one również do suszenia, marynowania, mrożenia, a nawet kiszenia. Dzięki temu ich smakiem możemy się cieszyć przez cały rok. Połączone z innymi, wysokiej jakości składnikami, np. mięsem, warzywami czy makaronem doskonale urozmaicą i wzbogacą, nie tylko jesienne menu.
2017-09-19
Koniec lata i wczesna jesień zachwycają bogactwem warzyw i owoców – w szczególności wszelkimi odcieniami soczystej papryki. Żółte, zielone, pomarańczowe, białe czy czerwone strąki kuszą, aby przygotować z nich gulasz madziarski lub węgierskie leczo. Charakterystycznych dla kuchni znad Balatonu nut smakowych nada im przyprawa do gulaszu i leczo Galeo.
2017-09-19
Są soki z warzyw i owoców, bardziej i mniej tropikalnych. Są nawet soki z kaktusa i innych oryginalnych roślin. Nie każdy jednak wie, że brzozy również obdarowują nas doskonałym sokiem. Oskoła to kwintesencja naturalnego smaku i orzeźwienia, którego nie sposób porównać z czymkolwiek, może z wyjątkiem spaceru pośród brzóz w rześki wiosenny poranek.
2017-09-13
Dla tych, którzy po lody sięgają jedynie latem, wrzesień to ostatnia chwila, aby nacieszyć się nimi przed zimą. Bywa naprawdę ciepły i słoneczny, a w taką pogodę zimne desery smakują najlepiej. Prawdziwym łasuchom polecamy połączenie ich z ulubionym wypiekiem. Eksperci Ahmad Tea London przygotowali pyszny przepis na ciasto imbirowe z sorbetem cytrynowym z dodatkiem herbaty.
2017-09-13
Buraczki tarte z jabłuszkiem JAMAR to wyśmienite połączenie soczystych, delikatnych buraków ze słodkim, wyrazistym w smaku jabłkiem. To doskonały dodatek do obiadów, a także do wszelakich wędlin i pieczeni na zimno! Ze względu na swój delikatny smak i naturalny skład są polecane również jako zdrowy posiłek dla dzieci.
2017-09-07
W dzisiejszych czasach nasze tempo życia jest zawrotne. Zmęczenie, stres czy niewyspanie towarzyszą wielu z nas. A koniec wakacji i rozpoczęcie roku szkolnego oznacza powrót do dni, których rytm wyznacza czas naszej pracy i szkoły naszych pociech. W ciągłym biegu nie możemy jednak zapomnieć o racjonalnym i zdrowym odżywianiu – mimo natłoku obowiązków chcemy przygotowywać dla całej rodziny smaczne i wartościowe posiłki.
2017-08-31
Powidła śliwkowe JAMAR są w pełni naturalne, nie zawierają konserwantów i barwników. Dzięki naturalnej pasteryzacji zachowują wszelkie walory zdrowotne owoców, ich głęboki smak i aromat.
2017-08-28
Marka Rolnik przygotowała dla konsumentów nowy smakołyk - ogórki konserwowe z chili serii Premium. Produkty serii „Premium” to wyroby najwyższej jakości. Warzywa podlegają surowym kryterium wyboru, a firma współpracuje tylko z najlepszymi dostawcami. Seria „Premium” zawsze zachwyca konsumentów kompozycjami smakowymi, wyjątkowym aromatem i jakością oferowanych rarytasów.
2017-07-29
Czas na pyszne, nietypowe połączenie! W menu restauracji SUBWAY® znajdziesz wyjątkowego suba – Tuńczyk Jalapeno. Jak zwykle podajemy go naszym klientom ze świeżymi warzywami i na wypiekanym na miejscu pieczywie. Taki smak znajdziesz tylko w SUBWAY®!

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu