Przyjemność bez końca! Wegetariańskie burgery


Burgery to absolutny kulinarny „pewniak”, jeśli mamy ochotę na sycącą przekąskę, albo oryginalne menu podczas imprezy. Pomysłów na burgery jest nieskończenie wiele! Tym razem spróbujcie ich w wydaniu wege z pysznymi pieczarkami portobello i ciągnącym się serem Hochland Burger&Toast!

Kultowe burgery z chrupiącą bułką, mięsem, ogórkiem, serem i sosami to klasyka kuchni amerykańskiej. Ale dziś pozwalamy sobie w kuchni na nieco większą kreatywność i pyszne kombinacje smaków! Warto korzystać z nowych pomysłów, by kultowe danie zamienić w zaskakującą propozycję, która zachwyci gości podczas imprezy, czy bliskich na rodzinnym spotkaniu. Burgery w wersji wegetariańskiej, z oryginalnymi pieczarkami portobello, majonezem bazyliowym i serem Hochland, pozytywnie zaskoczą burgerowych tradycjonalistów! Ciągnący się, pyszny ser żółty Hochland Burger&Toast to kwintesencja tych burgerów. Spróbuj i przekonaj się, że kulinarna przyjemność może nie mieć końca – kusząca perspektywa, prawda?

Burgery z ciągnącym się serem Hochland

Składniki:

  • 4 bułki do burgerów
  • 4 pieczarki portobello
  • pomidor
  • cebula czerwona
  • sałata
  • ser Hochland Burger&Toast

Majonez bazyliowy

  • pół szklanki majonezu
  • kilka gałązek bazylii
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Majonez blendujemy z bazylią. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Pomidora i cebulę kroimy w plastry. Pieczarki grillujemy np. na patelni grillowej, najpierw kapeluszem na dół, następnie do góry. Pod koniec na każdy kapelusz układamy plaster sera. Wyłączamy ogień, nakrywamy przykrywką i czekamy do momentu, aż ser ładnie się roztopi.

Składamy burgery: układamy sałatę, pieczarkę z serem, pomidora i ogórek. Podajemy z bazyliowym majonezem.

 

Smacznego!

 

Poprzedni Jak nauczyć dzieci jeść zdrowo
Następny Astma chorobą cywilizacyjną