Maślanka naturalna Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej


Maślanka, chociaż nazwa wskazuje na jej powinowactwo z masłem, jest produktem lekkostrawnym i świetnym składnikiem niskokalorycznej diety. Usprawnia procesy trawienne, dba o optymalny skład mikroflory jelitowej i przede wszystkim doskonale smakuje. A że jest odżywcza – po jej wypiciu dłużej pozostajemy nasyceni, co ważne w przypadku osób dbających o figurę i wagę. Pod warunkiem, że wybierzemy produkt o jak najkrótszym składzie. Jak w przypadku maślanki naturalnej Czarnocin.

Maślanka naturalna Czarnocin ma w składzie wyłącznie pasteryzowane mleko, białka mleka i żywe kultury bakterii mlekowych. Docenimy jej orzeźwiający, lekko kwaskowaty, ale jednocześnie delikatny i łagodny smak. To fermentowany napój mleczny, który jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, wapnia, witamin z grupy B oraz rozpuszczalnych w tłuszczach witamin A, D, E oraz K. Probiotyczne bakterie mlekowe dbają o dobrostan naszego drugiego mózgu, czyli jelit – dlatego maślanka przyda się w trakcie antybiotykoterapii, bo zapobiega niekorzystnym zmianom w składzie mikroflory jelitowej.

Maślanka Czarnocin jest lekkostrawna – zapobiega wzdęciom, zaparciom. Laktoza zawarta w maślance jest lepiej tolerowana przez osoby z niedoborem enzymu laktazy niż mleko, gdyż w wyniku fermentacji przeprowadzonej przez bakterie fermentacyjne dwucukier jest rozkładany do glukozy i galaktozy, co nie wywołuje nieprzyjemnych objawów ze strony układu pokarmowego.

Opakowanie ma wygodny dzióbek do picia – wystarczy oderwać nieco wieczko i można wygodnie wypić maślankę, bez obawy o wylanie napoju. Nie grożą nam również „mleczne wąsy” pod nosem.

Można ją wypić w naturalnej postaci jako dodatek do chleba, bułki, kanapki lub domowego ciasta, można wzbogacić o owoce, warzywa, płatki lub musli, tworząc wyśmienity koktajl. Maślanka będzie świetną bazą do rozmaitych potraw na ciepło i zimno. Latem jest niezastąpiona jako składnik chłodnika.
W swojej naturalnej postaci ceniona jest przez osoby stosujące diety niskotłuszczowe, diabetyków oraz osoby nietolerujące laktozy.

Do czego?

Do dań na ciepło i zimno, do picia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 38 kcal (159 kJ)
Tłuszcz: 0,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 4,4 g
W tym cukry: 4,3 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,1 g

Opakowanie: kubeczek 170 g (cena ok. 0,80 zł), worek 500 g (cena ok. 1,60 zł)

www.czarnocin.net

Poprzedni Jak zadbać o serce?
Następny Seria ageLOC® od Nu Skin® wyróżniona nagrodą Kobieca Marka Roku 2020