fbpx
czwartek, 18 kwietnia 2024

Rozwód

Rozwód wyspa kobiet

Trauma

trauma wyspa kobiet

Adwokat diabła

Adwokat diabła wyspa kobiet

Kosmetyki pachnące owocami

Kosmetyki wyspa kobiet

Jedyne ocalałe

Jedyne ocalałe wyspa kobiet

Until you

Until you wyspa kobiet

Tarcza odpornościowa

Tarcza odpornościowa wyspa kobiet

FOCUS NA WŁOS(Y)

WŁOS wyspa kobiet

PSH Lewiatan przygotowała prawdziwą gratkę dla miłośników kuchni i lokalnych smaków. Od 5 listopada w sklepach sieci będzie dostępna druga edycja inspirującej książki kucharskiej „Gotuję z Lewiatanem”. Tegoroczne wydanie poświęcone jest bogatym smakom polskiej kuchni regionalnej, zaprezentowanym w nowoczesnej formie. Akcja promocyjna trwać będzie w sklepach Lewiatan do 24 grudnia br. lub do wyczerpania zapasów.

Książka „Gotuję z Lewiatanem. Wybieram lokalne smaki” to 80 przepisów z 10 kulinarnych regionów Polski. Poszczególne rozdziały otwiera wstęp ambasadora danego regionu, wśród których są m.in. Rozalia Mancewicz, Adam Borowicz czy Koło Gospodyń Wiejskich z Luchowa Dolnego. Inspirując się bogactwem lokalnych przysmaków, Lewiatan podobnie, jak w pierwszej edycji książki, wzbogacił każdy przepis o krótki film kulinarny, który pomoże jeszcze sprawniej przygotować wybraną potrawę. Każdy przepis posiada kod QR, który po zeskanowaniu przeniesie czytelnika do filmu wideo na kanale „Gotuję z Lewiatanem”. Nowa książka to również zbiór ciekawostek, nawiązujących do polskich zwyczajów, tradycji i historii regionów.

– Dziś coraz więcej Polaków świadomie sięga po lokalne produkty. Wybiera je nie tylko ze względu na bliskość, wysoką jakość i świeżość, ale również ze względu na lokalne więzi i zaufanie do tego, co tworzą przedsiębiorcy z naszego sąsiedztwa. Lewiatan lokalność ma w DNA. Od 26 lat wspieramy lokalnych producentów i dostawców. Dziś w naszej kolejnej książce chcemy w nowej odsłonie pokazać lokalne kuchnie oraz ludzi i historie, które za nimi stoją – mówi Marcin Poniatowski, Członek Zarządu w Lewiatan Holding S.A.

Najnowsza edycja książki „Gotuję z Lewiatanem” to również element zorganizowanej przez Polską Sieć Handlową Lewiatan kampanii „Wybieram lokalne”. Jej celem jest pokazanie, że warto wspierać lokalność i wybierać zdrowe i świeże produkty, które pochodzą od polskich producentów i rolników oraz jak duże jest dziś znaczenie lokalnych relacji i więzi. To również odpowiedź na rosnącą rolę patriotyzmu konsumenckiego – polscy konsumenci coraz bardziej świadomie podchodzą do codziennych zakupów i coraz chętniej sięgają po produkty z najbliższej okolicy. Badanie „Zwyczaje zakupowe Polaków” przeprowadzone w lipcu tego roku pokazało, że 77 proc. naszych rodaków zwraca uwagę na pochodzenie produktów, które kupuje. A blisko 50 proc. badanych uważa, że największym atutem zakupów w sklepach w najbliższym sąsiedztwie jest świeżość produktów.

– „Gotuję z Lewiatanem” to książka idealna zarówno dla amatorów poszukujących inspiracji, jak i dla znawców kuchni. Doskonale łączy w sobie tradycyjne przepisy i babcine receptury z nowoczesnym podejściem, dopasowanym do współczesnych trendów kulinarnych. Przepisy zostały opracowane tak, by można je było sprawnie przyrządzić we własnym domu. Zatapiamy się dzięki niej w smakach nadmorskich, wielkopolskich, kujawskich aż po kresy oraz góry. Mazowsze, Kurpie czy Warmia i Mazury odkrywają przed nami swoje kuchenne tajemnice. Śląsk i Podlasie karmią do syta, a Galicja gości po królewsku – mówi Adam Borowicz, gospodarz programu telewizyjnego „Co je Borowicz na Śląsku?”, jeden z ambasadorów książki.

Pierwsze wydanie „Gotuję z Lewiatanem” cieszyło się tak dużą popularnością, że konieczny był dodruk książki. Została ona również doceniona na arenie międzynarodowej.

Gotuję z lewiatanem

– Dzięki wartościowym, edukacyjnym treściom książki oraz przemyślanemu połączeniu jej potencjału z mediami społecznościowymi, pierwsza edycja książki „Gotuję z Lewiatanem” została doceniona w międzynarodowym konkursie Pearl Impact Awards 2019. Był to jedyny projekt z Polski, który znalazł się w gronie nagrodzonych i otrzymał tak prestiżowe wyróżnienie. Druga edycja wydania to odpowiedź na trendy kulinarne obserwowane wśród Polaków, którzy coraz chętniej sięgają po dobre, zdrowe i przede wszystkim smaczne produkty lokalne – mówi Paulina Kaśnikowska, koordynatorka wydania z zespołu Agory, który przygotowywał publikację.

Książka „Gotuję z Lewiatanem. Wybieram lokalne smaki” będzie dostępna w sklepach Lewiatan w całej Polsce od 5 listopada. Aby móc ją kupić w specjalnej, atrakcyjnej cenie, należy zebrać 10 naklejek. Jedna naklejka będzie wręczana klientowi za zakupy o wartości minimum 30 zł. Szczegóły promocji oraz regulamin dostępne są na stronie www.lewiatan.pl.

Poprzedni

Nawałnica mieczy

Następny

Czas na party z… Oranżadą Hellena Party

Zobacz również to: