Twaróg wiejski 100% Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej


Wielu z nas pamięta jeszcze tradycyjne metody produkcji domowego twarogu. Jako dzieci mogliśmy podpatrywać nasze babcie, które magicznym sposobem, przy pomocy specjalnych chust odcedzały ser, serwowany później wnukom na kanapki. Jego smak trudno zapomnieć, bo to wspomnienie dzieciństwa, czyli najlepszych lat naszego życia. Wydawałoby się, że trudno go będzie znaleźć dzisiaj, ale okazuje się, że to możliwe. Najlepszym dowodem są twarogi polskiej marki Czarnocin, wśród nich również ten wiejski, w 100% naturalny.

Twaróg wiejski 100% Czarnocin zawiera wyłącznie pasteryzowane mleko najwyższej jakości i żywe kultury starannie dobranych bakterii. Bogaty w pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko, wapń i cały zestaw witamin oraz mikrolelementów. Uhonorowano go w 2018 roku prestiżową nagrodą Produkt Tradycyjny i Regionalny na IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie. Warto szukać w sklepach twarogów z charakterystyczną krateczką po chustach serowarskich.

Do czego?

Na kanapkę, do sałatki, do nadzienia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 181 kcal (755 kJ)
Tłuszcz: 12,0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 3,3 g
W tym cukry: 3,2 g
Białko: 15,0 g
Sól: 0,1 g

Opakowanie: kostka ok. 300 g
Cena za kilogram: ok. 22,90 zł

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych. Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.

Poprzedni SYROP Z CZARNEGO BZU SAMBUCUS KIDS. NATURALNY TRENING ODPORNOŚCI
Następny Rose Blush. Pokochaj modowe eksperymenty z wyjątkową linią do stylizacji fryzur od BaByliss®!