Jesteś tutaj: Strona GłównaForumUroda

Uroda

Forum - balsamy do ciała z opalizującymi drobinkami

2009-07-10 17:18:23
palomaa

balsamy do ciała z opalizującymi drobinkami

cześć dziewczyny!

co sądzicie o balsamach do ciała z opalizującymi drobinkami?są ostatnio bardzo modne - pełno firm wydaje kosmetyki w takiej wersji, chociażby Dove mleczko do ciała - kupiłam i powiem wam ze mam mieszane uczucia. Po pierwsze, wcale to dobrze nie wyglada, wydaje mi się ze wręcz pzreciwnie, świecę się jak szalona i brudzą mi się ciuchy. No a po drugie, wyskakują mi po tym wypryski!! Czy też tak macie?? 

I co wogóle o tym sądzicie - czy podoba wam się jak widzicie kogoś takiego błyszczącego się?? moż

2009-07-10 22:25:59
nika

Według mnie efekt zależy od preparatu kosmetycznego, stopnia nasycenia kosmetyku miką (to właśnie ona wywołuje efekt) i obecności innych substancji. Przeażnie jest tak, ze osoby wrażliwe takie kosmetyki uczulają. Dla skóry najlepsze kosmetyki to te bezzapachowe, pozbawione żadnych uatrakcyjniaczy.. Na wiele osób kosmetyki z drobinkami działają komedogennie - stąd właśnie wypryski, po prostu co za dużo to nie zdrowo. Ja sama stosuję balsam yves rocher do ciała z miką, efekt jest bardzo delikatny , skóra bardzo ładnie wygląda - zdrowo i świeżo - polecam. RAz zdarzyło mi się użyć balsamu do ciała bardzo mocno nasyconego miką, nie pamiętam firmy - wiem że był bardzo blyszczący i bardzo mocno perfumowany. Efekt - wypryski i fatalnie błyszcząca skóra, jak posypana brokatem.. brrr.. reasumując, opalizujące drobinki są ok, ale nie z umiarem:) takie jest moje zdanie!:)
2009-07-16 19:40:20
nadia11

Używałam kiedyś kremu do twarzy  firmy Soraya , było to kilka lat temu , kiedy moja twarz jeszcze nie potrzebowała żadnego pudru itp . Krem był bardzo dobry , nie pamiętam dokładnej nazwy , ale był z drobinkami złota . Szybko się wchłaniał i pozostawiał cerę świeżą i lekko opaloną . Cera nie błyszczała się i nie musiałam używać dodatkowo pudru. 

Obecnie nie używam takich kosmetyków , czasami tylko używam kremu Olay  Słoneczna Cera , aby wyglądać na lekko opaloną . I rzeczywiście on działa  , lecz używam go raz w tygodniu . Gdy zaczęłam go używać codziennie miałam rzeczywiście pożniej wypryski.

Niektóre balsamy do ciała z op. drobinkami brudzą ubrania , dlatego raczej ich nie używam . Moim sprawdzowym sposobem na to aby wyglądać na opaloną jest używanie pudru bronzującego  np w kulkach . Specjalnym pędzlem muskam policzki , lekko nosek i jeżeli mam sukienkę lub bluzkę z dekoltem muskam też dekolt . Wydaję mi się , że zawsze wyglądam słonecznie - naturalnie . 

Pozdrawiam , Nadia xx

2010-01-18 14:45:58
barbie

Ja używam tego wspomnianego w temacie balsamu Dove i jestem z niego bardzo zadowolona. Pierwszy raz miałam z nim styczność w wakacje tamtego roku i byłam zaskoczona jaki delikatny efekt dawał ten balsam. Do dziś kupuję kolejną butelkę jak się skoczy.Uśmiech
2010-09-02 13:18:42
kika75

ja wole balsam posłoneczny z mary cohr super nawilża pięknie pachnie pogłebia i utrzymuje dłużej opaleniznę na skórze.

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu