Jesteś tutaj: Strona GłównaForumUroda

Uroda

Forum - Stópki , zabiegi ... jak dbać porą letnią ?

2009-06-01 20:36:28
nadia11

Stópki , zabiegi ... jak dbać porą letnią ?

Czesc Dziewczynki , a co tu sie na forum nic ostatnio nie dzieje ;p

Mam temat odnośnie stópek i ich dbania . Jest już prawie lato .... napiszcie jak tą porą dbacie o swoje stopy ?? Kozaki i pantofle chowamy do szafy , a wyciagamy klapeczki i sandałki - i wtedy stópki są odkryte ..... Czy stosujecie jakies zabiegi ??

Jak macie porady na zmeczone stopy i na gladkie pięty . Ja , generalnie , pumeksuje je co wieczor , pozniej kremuje , ale czasem mam wrazenie , iz mogłyby jeszcze piękniej wygladac ... Ale do kosmetyczki nie mam czasu chodzic :(

Napiszcie jakie macie domowe sposoby na piekne stopy :)

Pozdrawiam , Nadia x x 

2009-06-02 10:49:02
elisabeth

Re: Stópki , zabiegi ... jak dbać porą letnią ?

nadia11:

Czesc Dziewczynki , a co tu sie na forum nic ostatnio nie dzieje ;p

Mam temat odnośnie stópek i ich dbania . Jest już prawie lato .... napiszcie jak tą porą dbacie o swoje stopy ?? Kozaki i pantofle chowamy do szafy , a wyciagamy klapeczki i sandałki - i wtedy stópki są odkryte ..... Czy stosujecie jakies zabiegi ??

Jak macie porady na zmeczone stopy i na gladkie pięty . Ja , generalnie , pumeksuje je co wieczor , pozniej kremuje , ale czasem mam wrazenie , iz mogłyby jeszcze piękniej wygladac ... Ale do kosmetyczki nie mam czasu chodzic :(

Napiszcie jakie macie domowe sposoby na piekne stopy :)

Pozdrawiam , Nadia x x 

polecam ci produkty sholla - to nie jest reklama, tylko po prostu są dobre. Niedawno kupiłam preparat do paznokci scholla, healthy nails, odżywka i lakier do paznokci. jest tam jeszcze taka malutka tarka do płytki paznokciowej. efekt jest bardzo fajny, a dodam ze mialam bardzo zaniedbane paznokcie - teraz wygoladaja zdrowo i sa blyszczace. do skory polecam krem scholla zmiekczajacy zrogowacialy naskorek - stosuje go juz od dluzszaego czasu i zauwazylam ze wogole nie musze stosowac tarki!. w sumie nie potrzeba innych kosmetykow do stop, bo te dwa mi w pełni wystarcza - mam bardzo ladne stópki i nie wstydze sie ich odslaniac!

2009-06-02 21:58:50
olenka

Faktycznie coś ostatnio głucho na forum ,ale ja wiecznie nie mam czasu na rozpisywanie się, więc siedzę cichutko:))) Jeśli chcesz Nadiu mieć piękne stopy zaopatrz się w płynną lanolinę (kupisz w dobrej aptece) i - o ile nie masz uczulenia na nią - wetrzyj ją na wieczór w stopy, a następnie załóż na nie grube skarpetki. Rankiem będziesz mieć nogi nie do poznania, miękkie i delikatne jak u dziecka:)) To także świetny zabieg na dłonie, choć ja z trudem wytrzymałam z rękawiczkami na rękach przez całą noc...:) Pozdrowionka!:))
2009-06-03 09:03:56
Nika

Cześć Dziewczyny!

Nie stać mnie na pedicure u kosmetyczki, więc robię go sama, w domu. Ukończyłam kurs kosmetyczny, więc wiem jak to zrobić. I zdradzę Wam że paznokcie u stóp będą pięknie wyglądać, jeśli usuniecie skórki z płytki paznokciowej - bardzo, bardzo ostrożnie!!! 

Pozdro!śmiech

2009-07-06 18:36:31
basia79

Od miesiąca stosuję kilka kosmetyków z nowej linii lawendowej do stóp EVA NATURA. Po pierwsze zmiękczający krem do stóp, który regeneruje popękane pięty. Po drugie dezodorant antyperspiracyjny spray do stóp, który usuwa nieprzyjemny zapach i hamuje wydzielaniu potu. Po trzecie żel do stóp roll-on dezodorująco chłodzący, który umożliwia łagodny masaż stóp. Mówię Wam rewelacja i boskie uczucie odprężenia!
2009-07-11 20:05:40
Juulitka

Domowych sposobów to nie znam (oprócz moczenia :D ), kosmetyczka za drogo wychodzi. Wolę jakieś kosmetyki. Niestety, zawsze po zimie ma przesuszone pięty, często popękane. Boli jak diabli i nie muszę mówić jak to wygląda :( Dlatego bez odpowiedniego pkremu się nie obywa. Najczęściej sięgam po krem na pękające pięty eva natura. Pomaga mi nieziemsko! Cudo przy popękanych piętkach. Głównie używam go na noc, bo jest dosyć gęsty/tłustawy. Niedużo kosztuje i chwała mu za to! :D

A znacie jakieś dobre sole do kąpieli stóp??

2010-01-18 15:17:51
barbie

Dobra jest seria z Avonu do pięlegnacji stóp, z Eveline "Satynowe Stopy" oraz z Garniera na zrogowacenia bardzo dobrze nawilża. Ja robie peeling albo scrub arbuzowy a później maseczkę lawendową z Avonu. Jako środek przeciw poceniu stosuję spray z Ziai. 

Na noc nakładam grubą warstwę kremu do stóp albo oliwkowego kremu do twarzy do skóry suchej z Ziai i zakładam skarpetki, rano stópki jak nowonarodzonePerskie oko

2010-01-18 18:30:03
lyrics

ja używam prostego sposobu tj. tak co dwa dni szoruję je pumeksem, czasem posmaryję jakimkolwiek kremem nawilżającym i to tyle. Latem szoruję codziennie, albo i nawet częściej, bo zawsze się zakurzą w samych sandałkach czy japonkach;/
2010-07-15 11:23:31
kika75

to na pewno po zimie parafina robie ja zawsze przed latem w salonie futuro w wawie zeby stopy nawilżyć zrobic peeling a latem to juz malowanie paznokci.
2010-07-31 22:29:43
Lusiek276

No ja się muszę za swoje stópki zabrać, bo teraz przez mjiesiąc w lesie trochę je zaniedbałam :P Ale już za 2 tyg. Hiszpania i muszę się świetnie prezentować w całej okazałości ;) Gdzieś jeszcze mam sól do stóp Dr.Stopa Flosleku, w zimę świetnie rozgrzewała i zmiękczała skórę, więc chyba dokończę opakowanie ;) No i oczywiście pumeks muszę kupić. Co dziennie krem, no i może jakoś się zregenerują.
2010-08-09 14:37:37
kika75

a co robicie kiedy stopy wam puchną???

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu