Różności..

Forum - kręcona

2010-07-18 14:55:13
karolcia

kręcona

Mam duży problem z moimi długimi bardzo kręconymi a wręcz puchatymi włosami. Chciałabym je obciąć za uszy i prostować w miarę możliwości często. Powiedzcie czy to zdałoby egzamin! Chciałabym w końcu mieć fryzurę do prostych włosów
2010-08-04 15:13:15
wendy

kręcona

karolcia wybacz ostre słowa ale PO JAKĄ CHOLERĘ CHCESZ ŚCINAĆ I PROSTOWAĆ WŁOSY????;)

No i przede wszystkim  - wg mnie to nie zda egzaminu. Włosy będą Ci się koszmarnie puszyć i zniszczą się w wyniku częstego prostowania.

Mam swój sposób na moje kręcone włosy. 

Otóż: nie myję ich szamponem zbyt często, lecz odżywką hanna wax treatment. To sprawia, że moje włoski są super nawilżone, ślicznie się kręcą bez puszenia, no i są zdrowe. 

PO MYCIU OCZYWIŚCIE NIE ROZCZESUJĘ WŁOSÓW (JEŚLI JUŻ TO PRZED MYCIEM!!), nie wolno też trzec ich ręcznikiem, najlepiej odcisnąć bardzo oszczędnie w bawełniany ręczniczek, wgnieść nieco pianki i zostawić do wyschnięcia (bądź wysuszyć suszarką z dyfuzorem, byle umiejętnie, inaczej będą się puszyć!)

Polecam mycie włosków kręconych odżywką  - niekoniecznie taką jak podałam wyżej, może być inna, ale o możliwe prostym składzie, bez udziwnień.

Drugi sposób: po umyciu głowy szamponem i nałożeniu odżywki, nie spłukuję jej do końca, lecz odrobinę zostawiam. Choć włosy szybciej się przetłuszczają, włosy się nie puszą. 

Karolcia, nie bądź głupia, nie ścinaj włosów!!! Kręcone są super, a jeszcze długie, to już w ogóle cud!

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu