Różności..

Forum - Prezent na chrzest

2010-03-15 13:32:27
nadia11

Prezent na chrzest

Hej ,

Niedługo bede chrzestną i zastanawiam sie nad prezentem . Myslalam o medaliku , ale juz chrzestny kupuje . 

Jakie macie pomysły na chrzest dla dziewczynki?

Pozdrawiam

2010-03-15 14:00:51
Wiki

Prezent na chrzest

Ja bym kupiła mega pluszaka, i jeszcze rodzicom pieniążki w kopercie - wiadomo, że oni najlepiej wiedzą, czego dzidzia potrzebuje!
2010-03-15 17:39:23
nadia11

Prezent na chrzest

Pluszaków mam już mnóstwo , a pieniażków nie potrzebują bo mała ma wszystko potrzebne . Myśle o pamiątce na całe życie .

Myslalam o małe bransoletce PANDORA z jej imieniem i do tego łancuszek z medalikiem ( z dedykacją) , tylko ze wiem ze juz dostanie 2 medaliki , wiec chce dać cos innego .....

Jakies inne pomysły ?

2010-03-15 18:22:46
shae

Prezent na chrzest

A może cudowna zawieszka do łańcuszka, zamiast medalika...? Jako dorosła kobieta na pewno nie będzie nosić medalika, natomiast zawieszkę - jak najbardziej tak:)
2010-03-15 19:09:15
nika

Prezent na chrzest

Witajcie:)

Też stawiałabym na biżuterię, świetny pomysł z bransoletką, do tego wisiorek, np. z miejscem na kosmyk włosków - super!

2010-03-15 19:30:20
nadia11

Prezent na chrzest

Myslalam i czyms takim .... niezupełnie to , ale chodzi mi o literki imienia:

http://www.christeningstuff.co.uk/acatalog/emilybracelet.jpg

Tylko teraz czy kupic taką , która zalozy teraz  czy wieksza, jak bedzie miec kilka lat ?

2010-03-15 20:17:42
majka

Prezent na chrzest

Nadiu,

Jeśli chodzi o prezenty na chrzest, trudno jest być oryginalną. Ta bransoletka jest śliczna (!!), ale zostanie założona tylko na chwilkę - żadna matka nie zaryzykuje zakładania dziecku bransoletki, w obawie że ono ją po prostu.. zje;) A dziecko zjada rzeczy bardzo długo, tak do trzeciego roku życia.. Podobnie rzecz się ma z łańcuszkami, medalikami - dziecko może się udusić.. A poza tym która z nas chodzi w biżuterii którą otrzymałyśmy na chrzest??  No chyba że rzeczywiście pokusisz się na zakup czegoś wyjątkowego, jak np ta zawieszka o której wspomniała któraś z dziewczyn - takie cacko to skarb, gdyby jeszcze można tam włożyć zdjęcie maluszka.

Wg mnie najlepsze są prezenty praktyczne - mata edukacyjna, leżaczek, plac zabaw dla brzdąca, huśtawka, zestaw ciuszków, np. kompleciki w kilku rozmiarach zapakowane w piękną paczuszkę. Jeśli rodzice wydają się mieć wszystko, no to raczej kasa, a z prezentami na całe życie lepiej poczekać do 18-stki:)))

Podsumowując - wg mnie bransoletka ok, zawieszka ok, prezenty praktyczne - też ok, no i ewentualnie kasa. pozdrawiam;)

2010-04-08 20:58:33
Ruda

Prezent na chrzest

Ja bym kupila taki srebrny obrazeczek z aniolkiem, mozna wygrawerowac na nim jakas dedykacje i powiesic nad lozeczkiem. Jak dziecko dorosnie aniolek bedzie nad nim czuwal, a pozniej pewnie sie schowa ze skarbami go w jakims pudelku i co jakis czas bedzie sie wspominalo ten piekny okres, jakim byl chrzest :)

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu