Różności..
Forum - Prezent na chrzest
nadia11
Prezent na chrzest
Hej ,
Niedługo bede chrzestną i zastanawiam sie nad prezentem . Myslalam o medaliku , ale juz chrzestny kupuje .
Jakie macie pomysły na chrzest dla dziewczynki?
Pozdrawiam
Wiki
Prezent na chrzest
nadia11
Prezent na chrzest
Pluszaków mam już mnóstwo , a pieniażków nie potrzebują bo mała ma wszystko potrzebne . Myśle o pamiątce na całe życie .
Myslalam o małe bransoletce PANDORA z jej imieniem i do tego łancuszek z medalikiem ( z dedykacją) , tylko ze wiem ze juz dostanie 2 medaliki , wiec chce dać cos innego .....
Jakies inne pomysły ?
shae
Prezent na chrzest
nika
Prezent na chrzest
Witajcie:)
Też stawiałabym na biżuterię, świetny pomysł z bransoletką, do tego wisiorek, np. z miejscem na kosmyk włosków - super!
nadia11
Prezent na chrzest
Myslalam i czyms takim .... niezupełnie to , ale chodzi mi o literki imienia:
http://www.christeningstuff.co.uk/acatalog/emilybracelet.jpg
Tylko teraz czy kupic taką , która zalozy teraz czy wieksza, jak bedzie miec kilka lat ?
majka
Prezent na chrzest
Nadiu,
Jeśli chodzi o prezenty na chrzest, trudno jest być oryginalną. Ta bransoletka jest śliczna (!!), ale zostanie założona tylko na chwilkę - żadna matka nie zaryzykuje zakładania dziecku bransoletki, w obawie że ono ją po prostu.. zje;) A dziecko zjada rzeczy bardzo długo, tak do trzeciego roku życia.. Podobnie rzecz się ma z łańcuszkami, medalikami - dziecko może się udusić.. A poza tym która z nas chodzi w biżuterii którą otrzymałyśmy na chrzest?? No chyba że rzeczywiście pokusisz się na zakup czegoś wyjątkowego, jak np ta zawieszka o której wspomniała któraś z dziewczyn - takie cacko to skarb, gdyby jeszcze można tam włożyć zdjęcie maluszka.
Wg mnie najlepsze są prezenty praktyczne - mata edukacyjna, leżaczek, plac zabaw dla brzdąca, huśtawka, zestaw ciuszków, np. kompleciki w kilku rozmiarach zapakowane w piękną paczuszkę. Jeśli rodzice wydają się mieć wszystko, no to raczej kasa, a z prezentami na całe życie lepiej poczekać do 18-stki:)))
Podsumowując - wg mnie bransoletka ok, zawieszka ok, prezenty praktyczne - też ok, no i ewentualnie kasa. pozdrawiam;)
Ruda
Prezent na chrzest