Różności..

Forum - Kradzieże kieszonkowe

2010-02-23 15:20:34
korba

Kradzieże kieszonkowe

Jak się przed nimi chronicie? Ja zawsze myślałam, że jestem w tym aspekcie ostrożna, a dzisiaj mi udowodniono, że tak nie jest;/
2010-02-26 11:45:38
korba

Kradzieże kieszonkowe

Odświeżam.

Każdy ma swoje sposoby na uchronienie się przed kradzieżą, więc podzielcie się nimi, a może właśnie to zapobieganie przed kłopotem z wyrabianiem nowych dokumentów itp.

Ja mam teraz taki bałagan w torbie, że sama tam nic znaleźć nie mogę , więc potencjalny złodziej/ złodziejka nic mi już nie zwędzi:P

2010-02-26 15:49:00
shae

Kradzieże kieszonkowe

Korba - ciężko powiedzieć, no najlepiej to nigdy nie zostawiaj jej samej:) A w jaki sposób Ci ją ukradli? MOjej mamie kiedyś ukradli torebkę, gdy siedziała na przystanku autobusowym, był tłok, przyjechał autobus i odruchowo wsiadła szybko do autobusu nie zwracając uwagi na brak torebki. Słyszałam też że często kradną torebki np. na lotniskach, gdy ludzie wracają obładowani bagażami - podbiegają i błyskawicznie ucinają pasek torebki. Mnie to się na szczęście nigdy nie przydarzyło - ale nie wyobrażam sobie położyć gdzieś torebki ot tak, no chyba żeby mi ją ktoś wyrwał.
2010-02-26 18:37:04
korba

Kradzieże kieszonkowe

Ja miałam odsuniętą do połowy torebkę i brak portfela. Myślę, że to dlatego, że miałam w niej porządek i takie małe rzeczy jak portfel miałam w jednej z małych kieszonek, które są w środku dużej kieszeni. Teraz mam tam wielki misz masz i długo szukam czegokolwiek, więc trudniej będzie mnie okraść. Ale to nigdy 100% pewności. O ucinaniu pasków też słyszałam i ciekawa jestem jak oni to robią, że mają tak ostre narzędzia, że jedno pociągnięcie wystarczy?

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu