Różności..
Forum - Szkolenie zwierząt
korba
Szkolenie zwierząt
nika
Szkolenie zwierząt
spokojnie możesz sama wytresować swojego pieska w domu, wystarczy wiedza, cierpliwość i dużo miłości:) Polecam ci filmiki z youtuba, jak chociażby ten (jednakże po angielsku):
Ten jest akurat o tym jak oduczyć psa gryzienia (tzn szczeniaczka:). Inny filmik jak nauczyć psa "siad": http://www.youtube.com/watch?v=K6KQAqa7wNI
Poszukaj, tego jest mnóstwo i pamiętaj o konsekwencji a twój piesek będzie super wytresowany i to bez żadnych kosztownych szkoleń:)
sophie
Szkolenie zwierząt
Ja moja niunię sama szkoliłam i wyrosła na całkiem mądrego psiaczka.Przede wszystkim liczy się konsekwencja i system kar i nagród ,jeśli coś dobrze zrobi dostaje smakołyk, jeśli zbroi nie dostaje żadnych pieszczot, głaskania i leżenia na kanapie, za to burę w stylu "niedobry pies" w ostateczności lekkiego kontaktowego klapa.
Skakania na gości niestety się nie oduczyła, ale to juz nasza wina. Jak była małym pieskiem nikt jej nie karcił za skakanie, wszystkim zaczęło to przeszkadzać jak jej waga przekroczyła 30 kilo;).Także ważne żeby pamietać, że to co pocieszne u szczeniaka niekoniecznie musi takie być u dorosłego psiulka.
Najlepszym sposobem na to by pies nie niszczył w domu to zapewnić mu rozrywkę.W domu powinien mieć różne zabawki no i oczywiście musi się wychasac na dworzu, zmęczony pies nie bedzie miał ochoty skonsumować np naszych butów.
Powodzenia w wychowywaniu psiaka.
Pozdrawiam wszystkie miłośniczniczki kudłatych pieszczochów;))
korba