Różności..

Forum - obcasy codziennie

2010-01-28 15:35:49
korba

obcasy codziennie

Nosicie buty na wyskoich obcasach codziennie czy  okazjonalnie? Da sie przyzwyczaic do smigania w obcasach codziennie? Czy to jest zdrowe?
2010-01-28 19:48:03
oliwka

obcasy codziennie

NO jasne:)) nie wyobrażam sobie chodzić w płaskim obcasie, nawet w domu, chodząć w pantoflach, czuję się nieswojo - zawsze lubię mieć lekki obcas. Buty wyjściowe koniecznei wysoki obcas, butów sportowych nienawidzę, czuję się w nich jak kaczka:) ale to może dlatego że mam 157 cm wzrostu....;) A ty nie chodzisz w obcasach?????
2010-01-28 19:53:08
korba

obcasy codziennie

Nie noszę:) Zakładam je od czasu do czasu jak chcę się wyszczuplić albo poczuć kobieco. A wypadałoby częściej nosić obcasy, żeby mnie ludzie nie brali za małolatę, co ma notorycznie miejsce:D Z resztą teraz to nawet 13 latki można spotkać w obcasach na codzień....
2010-01-29 10:56:09
barbie

obcasy codziennie

Cenię sobie wygodę, więc szczególnie zimą nie noszę butów na obcasie, tylko płaskie. Natomiast uwielbiam wszelkiego rodzaju baleriny, wtedy pozwalam sobie na delikatny obcas, szpilki noszę na szczególne okazje, a dzieje się to dlatego, że mam w brzydki sposób okaleczoną nogę i zawsze muszę mieć wygodne płaskie buty, aby rana się nie otworzyła Marszczę brew

Ale myślę, ze nie tracę na kobiecości, zawsze dobieram stroje tak, aby wyglądać kobieco :)

I mam 159 cm wzrostu ;-) 

2010-01-29 15:20:49
korba

obcasy codziennie

Barbie współczuję bardzo z powodu nogi. Nie dziwię się , że nie chodzisz zimą w obcasach, bo w nich się człowiek bardziej ślizga i można się nieźle potłuc;/ Może wiosną przyodzieję częściej obcasy, ale.... nie wiem. W płaskich butach chodzi się zdecydowanie szybciej i wygodniej. Nie wiecie, jaki wpływ mają obcasy na żyły? Bo ja mam z nimi problem z zastanawiam się, czy takie obuwie nie zaszkodziłoby mi.
2010-01-29 18:58:39
barbie

obcasy codziennie

Korba, bardzo dziękuję :)

A żyły i w ogóle nogi bardzo się "męczą" gdy nosimy obcasy. Często pojawiają się żylaki albo ogólnie nogi robią sie takie sinawe :( 

Inaczej rzecz się ma, gdy nosimy buciki na koturnie, gdzie nasza stopa nie odczuwa tak silnego przeciążenia i nie jest usytuowana częśc z palcami niżej niż pięta. Jeżeli ktoś ma problemy z krązeniem powinien właśnie wybrać takie rozwiązanie. 

A jeżeli już cały dzień chodzimy na obcasach to po powrocie do domu koniecznie płaskie buciki załóżmy i bardziej dbajmy o nasze stópki, masaże, zimne kąpiele z solą.

Czasem, gdy zdejmiemy wieczorem obcasy to głupio sie czujemy w płaskich ale to dla naszego zdrowia. 

2010-01-29 19:25:07
korba

obcasy codziennie

Czyli jednak nie dla mnie obcasy;( Zawsze mam takie głupie uczucie, kiedy zamienię szpilki na płaskie obuwie:D Na szczęście mam jedne buty na koturnach, ale nadają się tylko na lato, więc sobie jeszcze poczekam zanim je założę. Szkoda, że wysokie buty źle wpływają na naczynia krwionośne, bo to mnie odstarsza od ich noszenia.
2010-01-29 20:29:54
barbie

obcasy codziennie

Wiele kobiet musi nosić szpilki, bo tego wymaga praca, np modelki, niektóre urzędniczki itp :)

Większość kobiet robi to dla czystej przyjemności i podkreślenia figury:)

Jeżeli nie masz skłonności do żylaków, które mogłyby ewentualnie oszpecić nóżki, to nie odmawiaj sobie obcasów, szkodzą nam trochę, ale ileż pewności siebie nam dodająPokazuję język

Możesz nosić takie na francuskim słupku, które są stabilniejsze, a przez to wygodniejszeUśmiech 

2010-01-30 10:35:37
korba

obcasy codziennie

Problem w tym, że mam skłonności do żylaków, a na jednej nodze już od ok. dwóch lat takiego wstręciucha mam, niby mały, ale zawsze i często mam ciężkie, opuchnięte nogi, całe uda i stopy w pajączkach;/ Właśnie takie na słupku najbardziej mi się podobają:)
2010-02-01 15:26:19
sophie

obcasy codziennie

a ja kiedyś w ogóle nie nosiłam butów na obcasach, było mi zbyt niewygodnie.Ale teraz robią takie piękne buty, że stwierdziłam że kupowanie ich i trzymanie w szafie jest bez sensu.Pocierpiałam parę dni i przyzwyczaiłam się do nich.Teraz juz nie mogę się doczekać wiosny w końcu posmigam w moich szpileczkach

A co do tego czy są zdrowe... cóż a co w dzisiejszych czasach nie szkodzi;)

2010-02-01 15:42:49
korba

obcasy codziennie

Niby wszystko szkodzi, ale w tym przypadku to mieśnie łydek prawie nie pracują i zastuj krwi w żyłach ma miejsce, więc serio szkodzą;/
2010-03-19 14:52:36
Moschino1983

obcasy codziennie

ja tam śmigam na co dzień w obcasch :), niska jestem więc nogi sobie wydłużam! a co sądzicie o takich butkach?

http://vintageshop.pl/index.php?page=produkt_info&produkt_id=14071

się zastanawiam czy kupić

2010-03-23 20:55:39
lyrics

obcasy codziennie

butki bardzo fajnie,takie proste i urokliwe, klasyka:) ale patrząc na pogodę w ostatnie dni to chyba trzeba by się przyrzucić na coś bardziej odkrytego:P
2010-04-08 20:56:21
Ruda

obcasy codziennie

Ja niestety chodze w plaskim obuwiu, poniewaz jak zakladam wysokie buciki moj partner jest duzo nizszy ode mnie i troche sie z tym zle czuje :(
2010-04-14 12:44:41
Moschino1983

obcasy codziennie

kupiłam te butki :-) teraz pogoda akurat na takie kryte :-)

one nie są ocieplane więc w sam raz na wiosenne wojaże i bardzo wygodne.

miłego dnia dziewczyny!

2010-04-30 10:08:27
Jagoda

obcasy codziennie

Dziewczyny - pomocy. Kupiłam sobie bardzo wysokie obcasy w Bershka - mają platformę wiec chodzi się całkiem ok. Ale nie moge wytrzymać w nich dłużej niż 30min. bo mi strasznie ściskają palce :( przymierzałam większy rozmiar ale już mi spadały z pięty. Jest na to jakiś sposób..?
2010-12-28 11:33:13
amiga

obcasy codziennie

Jagoda: chyba niestety już nic na to nie poradzisz. Tzn. wydaje mi się, że mogłabyś chodzić w nich na tyle długo, żeby je rozchodzić, tak żeby były idealnie dopasowane do Twojej stopy, ale nie jestem pewna, czy taka męczarnia jest warta jednej pary butów.

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu