Różności..
Forum - obcasy codziennie
korba
obcasy codziennie
oliwka
obcasy codziennie
korba
obcasy codziennie
barbie
obcasy codziennie
Cenię sobie wygodę, więc szczególnie zimą nie noszę butów na obcasie, tylko płaskie. Natomiast uwielbiam wszelkiego rodzaju baleriny, wtedy pozwalam sobie na delikatny obcas, szpilki noszę na szczególne okazje, a dzieje się to dlatego, że mam w brzydki sposób okaleczoną nogę i zawsze muszę mieć wygodne płaskie buty, aby rana się nie otworzyła 
Ale myślę, ze nie tracę na kobiecości, zawsze dobieram stroje tak, aby wyglądać kobieco :)
I mam 159 cm wzrostu ;-)
korba
obcasy codziennie
barbie
obcasy codziennie
Korba, bardzo dziękuję :)
A żyły i w ogóle nogi bardzo się "męczą" gdy nosimy obcasy. Często pojawiają się żylaki albo ogólnie nogi robią sie takie sinawe :(
Inaczej rzecz się ma, gdy nosimy buciki na koturnie, gdzie nasza stopa nie odczuwa tak silnego przeciążenia i nie jest usytuowana częśc z palcami niżej niż pięta. Jeżeli ktoś ma problemy z krązeniem powinien właśnie wybrać takie rozwiązanie.
A jeżeli już cały dzień chodzimy na obcasach to po powrocie do domu koniecznie płaskie buciki załóżmy i bardziej dbajmy o nasze stópki, masaże, zimne kąpiele z solą.
Czasem, gdy zdejmiemy wieczorem obcasy to głupio sie czujemy w płaskich ale to dla naszego zdrowia.
korba
obcasy codziennie
barbie
obcasy codziennie
Wiele kobiet musi nosić szpilki, bo tego wymaga praca, np modelki, niektóre urzędniczki itp :)
Większość kobiet robi to dla czystej przyjemności i podkreślenia figury:)
Jeżeli nie masz skłonności do żylaków, które mogłyby ewentualnie oszpecić nóżki, to nie odmawiaj sobie obcasów, szkodzą nam trochę, ale ileż pewności siebie nam dodają
Możesz nosić takie na francuskim słupku, które są stabilniejsze, a przez to wygodniejsze
korba
obcasy codziennie
sophie
obcasy codziennie
a ja kiedyś w ogóle nie nosiłam butów na obcasach, było mi zbyt niewygodnie.Ale teraz robią takie piękne buty, że stwierdziłam że kupowanie ich i trzymanie w szafie jest bez sensu.Pocierpiałam parę dni i przyzwyczaiłam się do nich.Teraz juz nie mogę się doczekać wiosny w końcu posmigam w moich szpileczkach
A co do tego czy są zdrowe... cóż a co w dzisiejszych czasach nie szkodzi;)
korba
obcasy codziennie
Moschino1983
obcasy codziennie
ja tam śmigam na co dzień w obcasch :), niska jestem więc nogi sobie wydłużam! a co sądzicie o takich butkach?
http://vintageshop.pl/index.php?page=produkt_info&produkt_id=14071
się zastanawiam czy kupić
lyrics
obcasy codziennie
Ruda
obcasy codziennie
Moschino1983
obcasy codziennie
kupiłam te butki :-) teraz pogoda akurat na takie kryte :-)
one nie są ocieplane więc w sam raz na wiosenne wojaże i bardzo wygodne.
miłego dnia dziewczyny!
Jagoda
obcasy codziennie
amiga