Różności..

Forum - smart shopping

2010-01-25 14:37:46
takczyowak

smart shopping

Jak się człowiek w pracy nudzi (a do tego jest jeszcze poniedziałek) to róźne rzeczy w sieci znajdzie :) tym razem trafiłam na serwis o robieniu "mądrych zakupów" i śmiać mi się chce, bo wychodzi na to że ja takich nigdy nie robię.. ale może warto zacząć? zobaczcie: http://poradyspodlady.pl/
2010-01-25 14:43:14
wendy

smart shopping

łoo matko, ile tych porad:)) ja zupełnie nie mam problemu z zakupami - gorzej z pieniędzmi:))))
2010-01-25 18:30:02
korba

smart shopping

Według tych porad to ja robię całkiem rozsądne zakupy, tylko dlaczego na codzień wydaje mi się, że jest odwrotnie?Niezdecydowanie
2010-01-26 13:03:29
takczyowak

smart shopping

To prawda, dużo ale w moim przypadku wszystko sie przyda :) wczoraj z moim W. doszliśmy do wniosku, ze zaczynamy wprowadzać to w życie bo stanowczo za duzo wydajemy! podobały mi się jeszcze sklepowe absurdy.. będę chodziła z aparatem i cykała takie "perełki" promocyjne :)

No skoro tylko Ci się wydaje.. Może jest jeszcze coś do poprawy? Nigdy za duzo ulepszania swojego życia :)) 

2010-01-26 16:25:04
agnieszka22

smart shopping

Ja znam te wszystkie zasady jak mądrze kupować, ale niestety świadomie ciągle sobie pozwalam na "drobne" przyjemności i w portfelu coraz mniej;(
2010-01-27 13:32:58
takczyowak

smart shopping

Przyjemności to nie zbrodnia przecież :) Osobiście nie widzę nic złego w kupowaniu czegoś co ma mi poprawić humor ale hamuję się jeśli to ma być kilka razy w miesiącu.. Warto zapamiętać, że zamiast iść na łatwiznę można wysilić się i poszukać konkurencyjnych ofert cenowych w kilku a nawet kilkunastu sklepach.. Czasem różnice w cenie są ogromne..

U mnie też bywa kiepsko ale tym razem postanowiłam wziąć się porządnie za politykę oszczędności :) 

Wkurza mnie tylko to, że są ludzie którzy żyją ponad stan a ciągle narzekają jak im to źle i jak to mało mają.. Ale żeby przemyśleć co robią źle to już strata czasu.. 

2010-01-27 14:04:48
agnieszka22

smart shopping

Ja wiem, że muszę ograniczyć te przyjemności do rzadszych i będzie dobrze:)
2010-01-27 18:31:29
takczyowak

smart shopping

Ja będę realizować politykę smart shoppingową ;) do tego lista zakupów, przemyślane wybory produktów i outlety jeśli chodzi o odzieżówkę ale oczywiście bez zbytniej przesady żeby nie popadać ze skrajności w skrajność.. :)

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu