Różności..
Forum - Nowa praca i lęki z nią związane - ktoś tak ma??
kaszmirek
Nowa praca i lęki z nią związane - ktoś tak ma??
Witajcie Dziewczyny!
Długo tu nie zaglądałam, ale teraz mam duży problem i potrzebuję Waszej pomocy - mam nadzieję że jak zwykle, pomożecie!
Dostałam nową pracę - zaczynam już od poniedziałku i zamiast się cieszyć, strasznie ale to strasznie BOJĘ SIĘ.. Otóż siedziałam z dzieckiem kilka lat w domu, zaniedbałam się trochę fizycznie - a i z powodu ograniczonych możliwości finansowych. Ale nie to jest najważniejsze - ja po prostu panicznie boję się że nie podołam!! Praca będzie bardzo samodzielna, a ja trochę nastulałam na rozmowie kwalifikacyjnej, że się na tym znam.. Najgorsze, że nie będzie nikogo, kto mógłby mi to wytłumaczyć - ja mam być owym ekspertem.. Myślę sobie teraz w co ja się wpakowałam!! Boję się ośmieszenia, a z drugiej strony pragnę zarobić wreszcie swoje własne pieniądze! Pomóżcie, proszę - czy któraś z Was miała kiedykolwiek podobną sytuację? Co zrobić, jak pokonać lęk - nie wiem nawet czy uda mi się wyjść w poniedziałek z domu...:((( No może nie aż tak, ale prawie...
agnieszka22
freedom
kaszmirku, nic się nie martw, chyba każdy odczuwa niepokój i obawę rozpoczynając nową pracę. Poza tym pomyśl - nawet jeśli ci się nie uda, nie zjedzą cię przecież... Zawsze lepiej jest próbować, setki nowych rzeczy, nawet jeśli czasem dostaje się w d...e, ale nie ma innej drogi, by coś osiągnąć. Odwagi i - do boju! Czyli do pracy:) Czego i sobie życzę, bo ostatnio gnębi mnie chyba depresja i naprawdę ciężko jest mi się zawleźć do pracy (choć się jej w ogóle nie boję:)
Pozdrawiam i trzymam kciuki!!
kaszmirek
Dziękuję za odpowiedzi.
Niestety nie było i nie jest mi łatwo.. do tego stopnia, że poszłam w końcu do lekarza.. diagnoza - nerwica lękowa.. dostałam recepte na Afobam - silny lek przeciwlękowy - skuteczny, ale i mocno uzależniający, tylko do doraźnego stosowania. Naprawdę doprowadziłam się do okropnego stanu, niemalże zrezygnowałam z pracy..wiem że lek nie jest rozwiązaniem - poza tym uzależnia. Mam nadzieję że wkrótce oswoję się z nową pracą.. a przy okazji szukam dobrego terapeuty bo przecież to nienormalne reagować nerwicą na takie wydarzenie jak nowa praca.. pozdrawiam i proszę - trzymajcie kciuki!!
lyrics