Różności..

Forum - ładne włosy w zimie

2010-01-20 16:05:15
korba

ładne włosy w zimie

Co mogę zrobić, żeby moje włosy po zdjęciu czapki nie były oklapnięte?
2010-01-20 17:38:41
barbie

ładne włosy w zimie

Jeżeli będziesz układała włosy na piankę, która zwiększa objętość, to bez problemu powinny się trzymac nawet po założeniu czapki. Ewentualnie możesz utrwalać włosy lakierem zwiększającym objętośćUśmiech
2010-01-20 19:19:44
nika

ładne włosy w zimie

Ja mam za to problem z elektryzowaniem się włosów, nie tylko po ściągnięciu czapki, ale non stop - wystarczy że wsiądę do samochodu i włączę ogrzewanie, i zaczyna się mój koszmar. Dodam że nie pomagają żadne produkty - żadne pianki, lakiery nic!:(
2010-01-20 20:22:43
barbie

ładne włosy w zimie

Kochana, a wypróbowałaś już jedwab?

Kup jedwab Biosilk albo Delia,  rozetrzyj kroplę na dłoniach i delikatnie rozetrzyj na włosach:) Oczywiście używamy tylko odrobinki, aby nie natłuszczać włosów:) cena to ok. 5-7  zł

2010-01-20 22:34:49
korba

ładne włosy w zimie

A jakąś piankę szczególnie polecacie? Nie chce osiągnąc efektu barana na głowie zamiast moich loków;P
2010-01-20 22:39:09
nika

Re: ładne włosy w zimie

barbie:

Kochana, a wypróbowałaś już jedwab?

Kup jedwab Biosilk albo Delia,  rozetrzyj kroplę na dłoniach i delikatnie rozetrzyj na włosach:) Oczywiście używamy tylko odrobinki, aby nie natłuszczać włosów:) cena to ok. 5-7  zł

Barbie - nie próbowałam, ale oczywiście wypróbuję:) mam nadzieję że pomoże bo rozpacz mnie ogarnia na widok tych moich kłaków.. Dzienks;)!!

2010-01-21 00:30:19
barbie

ładne włosy w zimie

Korba polecam Ci pianki Welli, są do długich i krótkich włosów, musisz sobie dobrać indywidualnie do własnej długości. Jest też od Welli seria Shockwaves, one przy okazji mają ochronę przed temperaturą. 

Polecam Welle z tego względu, że jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, zdecydowanie odradzam Taft, skleja i przetłuszcza włosy Marszczę brew

Nika mam nadzieję, że jedwab pomoże Uśmiech

Ewentualnie są dostępne w  drogeriach i sklepach kosmetycznych specjalne kosmetyki zapobiegające elektryzowaniu się włosów, ale  wiem, ze nie są one skuteczne. Najzwyklejszy jedwab powinien pomóc. I jeszcze jedna moja sugestia: nie kupuj jedwabiu w aptece, bo zapłacisz ok. 15 zł za ten sam, który w drogerii/sklepie kosmetycznym kosztuje 6-7 zł.

Mam nadzieję, że moje rady będą przydatne Perskie oko

Pozdrawiam 

2010-01-21 10:32:17
korba

ładne włosy w zimie

Dzisiaj wybieram się do drogerii, więc przy okazji zaopatrzę się w tą piankę i sprawdzę, jakie będą efekty:)
2010-01-21 11:22:06
barbie

ładne włosy w zimie

To napisz jakie będą efekty :-)
2010-01-25 09:39:35
korba

ładne włosy w zimie

Kupiłam w końcu piankę Nivea volume sensation( jakoś bardziej mnie skusiła niż wella, chyba jednak reklama działa cuda) i jestem nawet zadowolona, objętość jak trzeba, ale za pierwszym razem nałożyłam ją też na grzywkę( tak jakoś po całych włosach mi się pociągło:p) i ciągle się kręciła;/ Dzisiaj już tego błędu nie popełniłam i póki co jest dobrze;)
2010-01-25 11:47:41
barbie

ładne włosy w zimie

Nivea to świetna firma, maja bardzo dobre kosmetyki do pielęgnacji włosów i do pielęgnacji ciała Uśmiech

Jeżeli widzisz poprawę to bardzo dobrze :) Jednak pianka może bardzo pomóc Perskie oko 

2010-01-25 11:51:54
easyrider

ładne włosy w zimie

Z tym to chyba każdy ma problem.

----------------------------

sylwester w górach

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu