Różności..

Forum - białe kozaki - czy to rzeczywiście obciach?

2010-01-11 10:16:07
kasia1

białe kozaki - czy to rzeczywiście obciach?

Jestem maniaczką dopasowania kolorystycznego, szaliczek, torebka, pasek ,kolczyki i buty w tym samym kolorze to moje "zboczenie".Ostatnio wystąpiłam w wersji z białymi dodatkami i oczywiście kozaki też były wtym kolorze.Koleżanka zkwitowała mnie ,że białe kozaczki to obciach czy wy też tak uważcie??Jestem ciekawa waszych opinii
2010-01-11 10:22:18
lyrics

Też się ostatnio nad tym zastanawiałam:) Doszłam do wnoisku , że nie jest to obciach, jeśli się całkowicie ładnie ubierzesz. Cz\asem białe kozaki właśnie najlepije pasują do stroju, lepiej niż czarne, czerwone, czy brązowe. Tak się przyjeło w naszym kraju, że "białe kozaczki" to symbol tandety i kobiet lekkich obyczajów, ale gdyby to brać na serio to wiele elementów stroju mogłoby uchodzić za takie, a jednak spódniczki mini, gorsety, kabaretki , czy niektóre kolory jak:czerwony, czarny, różowy i co tam jeszcze się komuś kojarzy. J jestem za ubieraniem się tak jak nam się podoba.
2010-01-11 13:11:38
oliwka

Kasiu może ona ci po prostu zazdrościła?:) wg mnie to zależy od całej prezencji. wiadomo - jeśli do białych kozaków dojdzie krótka mini, tlenione blond włosy i różowa szminka to masakra.. to tylko przykład:)(a poza tym jeśli taka blondi dobrze się czuje w takim stroju, to jej wybór i pełne prawo:)) 

bardzo mi się podobają białe buciki - zarówno kozaki jak i półbuty, a już uwielbiam białe klapki w lecie. czuję się w nich świetnie i wg mnie są bardzo modne - oczywiście w połączeniu z odpowiednimi dodatkami.

Pozdrawiam i życze Ci żebyś nie przejmowała się tym co gadają inni!:))

2010-01-11 17:22:37
lyrics

Właśnie teraz wracając do domu widziałam dziewczynę w białych, prostych kozakach na jakby drewnianym słupku, do tego miała białą torbę i czapkę wełnianą białą, jasno brązową kurtkę i zwykłe niebieskie jeansy. Według mnie wygądała ładnie i skromnie.To taki przykład kiedy białe kozaki są jak najbardzioej ok:)
2010-01-13 09:42:55
kasia1

Dzięki Wyspiarki pocieszyłyście mnie i moje białe kozaczki. Nie będą musiały spędzić reszty zimy zciśniete w szafie ;)))

Pozdrawiam cieplutko

2010-01-14 19:00:34
katida

jeśli kozaczki są obciachowe i cała osoba ubrana w nie jest obciachowa, to tak, jest to obciach :D

a tak bardziej serio - nie ma w nich nic złego, jeśli są ładne, eleganckie, odpowiednie do całości. 

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu