Różności..
Forum - Problemy z odzywianiem ...
nadia11
Problemy z odzywianiem ...
Witajcie Dziewczynki,
Juz dawno miałam do was napisac , ale ciagle zapominałam ...
Otoz , mam problem z odżywianiem , moze nie tyle co z samym odzywianiem , ale mam wrażenie ze moj żołądek nie przyswaja wszystkiego , tylko nie wiem jeszcze dokladnie czego .
Od kilku tygodni , wlasciwie to juz od paru miesiecy gdy cos zjem , od razu moj brzuch staje sie wielki , miekki i czesto mnie boli. To nie jest to uczucie , kiedy czlowiek jest bardzo najedzonyi wtedy czuje sie taki pelny. Temu uczuciu u mnie towarzyszy jeszcze ból , ociężałość i nawet jak zjem coś po południu to wieczorem nie mogę spac , bo moj brzuch jest taki pełny! A wcale nie jem dużo !!
I jak sie tak czuje , to nie chce mi sie nic robic :(
Zaczęło mnie to bardzo denerwować i zastanawiam się czy to przez to co jem lub czego nie jem , a może to ma tez wpływ jak czasem jem w stresie ?
Nie zawsze jem śniadania ( wiem , ze to ważne , ale czasem nie mam czasu , bo wylatuje szybko do pracy ) , później cos zjem , jakaś bułkę itp.
Jem obiad okolo 16 , chociaz tez nie zawsze. Wieczorami czasami tez cos zjem , ale nie na noc.
Bardzo lubie sery i wszelkiego rodzaju actimele i tym podobne . I czesto pije właśnie takie probiotyki . Moze to od tego tak mnie boli ten brzuch ?
Oczywiscie tez czasem zjem male co nieco , typu batonik , czekoladka itp.
Jem warzywa i owoce , ale rzadko . Pije wode , ale tez rzadko.
Juz sama nie wiem .... Czasem wstaje rano z płaskim brzuszkiem , później zjem COKOLWIEK to mam taka oponkę , ze szkoda gadać i tak chodzę cały dzień :(
PS.Jadlam przez kilka tygodni Activie i troszke mi pomagala , ale po kilku tygodniach jedzenia tych jogurtów , juz nie moge na nie patrzec ;/
( Dodatkowe informacje: nie byłam nigdy chora na bulimie czy anoreksje , ważę normalnie około 62 kg ).
Pomóżcie , proszę o rady !
Pozdrawiam ,
Nadia xx
oliwia
Monik
IŻ1.
Przy problemach z odżywianiem, przy zwalczaniu otyłości, również cukrzycy typu 2, niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi wg tzw.
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. 
Tabele te opracowali naukowcy z krakowskiego instytutu naukowego o nazwie:
INSTYTUT IRL KRAKÓW.
Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej.
Zobacz też:
Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. 
P. S. W rozdziale R33 znajdziemy zestaw ćwiczeń na
__MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u człowieka.
Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
megi
Moschino1983
To trochę brzmi jakbys miała wzdecia. czasami tak organizm reaguje kiedy nie dostarcza się mu systematycznie pożywienia, albo nie trawisz laktozy, wtedy takie objawy sie pojawiają (laktoza występuje w mleku), sama tak miałam.
Pilnuj tego żeby mimo wszystko jeść systematycznie i nie duże porcje :-)
Naprawdę działa :-)
korba
katida
adios