Różności..

Forum - Sposoby na ból głowy

2009-06-02 22:06:18
wiocha

Sposoby na ból głowy

Witajcie!

Kilka razy w miesiącu męczą mnie bóle głowy, zazwyczaj jest to związane z okresem (zawsze po okresie), albo ze stresem. Wkurza mnie branie tabletek (najczęściej Ibuprom, bo paracetamol na mnie nie działa), w końcu ma to swoje skutki uboczne. 

Czy macie jakieś swoje sprawdzone sposoby na ból głowy? Jakiś masaż, czy zioła, czy cokolwiek? Proszę piszcie. Pozdrawiam i - czekam:)

2009-06-03 08:54:56
Nika

Sposoby na ból głowy

Gdy boli mnie głowa, pomaga jedynie SEN...
2010-01-12 22:16:15
sunflower1

Sposoby na ból głowy

Na mnie najlepiej i najszybciej działa Ibuprom. Jak tylko zaczyna mnie boleć głowa to zażywam - w przeciwnym razie boli mnie coraz mocniej i potem nawet ibuprom nie chce pomóc!
2010-01-13 13:07:47
nadia11

Sposoby na ból głowy

Ostatnio słyszałam od kolezanki , że jedzenie 5 orzechów brazylijskich na dzien bardzo jej  pomogło . Mineła jej migrena , nie pamieta kiedy była ostatni raz przeziębiona itp .

2010-01-13 13:34:23
agnieszka22

Sposoby na ból głowy

gorąco polecam jogę, albo chociaż samą pranayamę, czyli sztukę oddychania. pomaga mi też wsuchiwanie się w muzykę- mam na myśli to , że słuchając piosenki skupiam się na wyłapywaniu dźwięków tylko basu, czy tylko perkusji i oczywiście jeśli tylko mogę to zasłaniam okna, żeby było ciemno w pokoju, bo światło działa na mnie drażniąco i otwieram okna, żeby było "świeże"( pojęcie nienajlepsze w naszych cywilizowanych czasach)powietrze

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu