Medycyna estetyczna - pytania do chirurga plastyka

Forum - Jak leczyć naczynka?

2009-12-08 12:16:16
ilona

Jak leczyć naczynka?

Mam problem z naczynkami i chciałabym się ich pozbyć! Czy któraś z was przechodziła może jakieś zabiegi? Czytałam o kilku metodach - lasery, skleroterapia. Zależy mi na opinii, co do efektów ich działania
2009-12-08 16:37:53
lyrics

Jak leczyć naczynka?

też mam ten problem;( stosowałam tylko żel z wyciągiem z kasztanowca i nie pomógł mi nic a nic
2009-12-08 20:41:39
majka

Jak leczyć naczynka?

Jeśli masz mnóśtwo nadmiernie rozszerzonych naczynek, to chyba żaden krem ci nie pomoże - idź do dobrego lekarza medycyny estetycznej. są różne zabiegi zamykające naczynka, o ile się nie mylę: elektroliza, laser. ja też mam problem z cerą naczynkową, stosuję żel Flosleku na naczynka i efekty są - naczynka jakby troszkę zbladły. No ale nie miałam ich nigdy dużo więc nei wiem, czy tobie akurat pomoże!
2009-12-09 08:33:49
lyrics

Jak leczyć naczynka?

Moje naczynka są widoczne na nogach. Napisałaś o cerze , więc chciałam  tą nieścisłość wyjaśnić
2009-12-09 11:39:10
myszka

Jak leczyć naczynka?

Ja miałam na nosie, pomogły mi specjalne kosmetyki i łykanie dużej ilości cerutinu; dzisiaj już mogę patrzeć w lustro bez wstrętu; unikam peelingów i niestety solarium, bo to tylko szkodzi...niestety :(
2009-12-09 13:32:26
lyrics

Jak leczyć naczynka?

Czyli niedobór witaminy C też ma wpływ na ich pękanie?

2009-12-09 14:15:35
diamond

Re: Jak leczyć naczynka?

lyrics:
Moje naczynka są widoczne na nogach. Napisałaś o cerze , więc chciałam  tą nieścisłość wyjaśnić

Pękające naczynka krwionośne stanowią problem zarówno kobiet jak i mężczyzn. Oczywiście pojawiają się najczęściej na twarzy, ale także na innym partiach ciała - właśnie np. na nogach, co może być spowodowane chociażby, tak przez nas lubianym, zakładaniem nogi na nogę. Jednak przyczyn  ich powstawania jest wiele: predyspozycje genetyczne, korzystanie z solarium, bardzo niskie bądź bardzo wysokie temperatury, itd....

2009-12-09 14:21:32
lyrics

Jak leczyć naczynka?

To ja rozpoczynam spożywanie wit.C i unikanie zakładania nogi na nogę. Może chociaż nie będą nadal pękać, bo jeszcze trochę i będę mieć czerwono granatowe nogi;/ Myślę, że predyspozycje gnetyczne też mnie dotyczą: moi rodzice mają żylaki właśnie na nogach
2009-12-26 00:34:45
Lusiek276

Jak leczyć naczynka?

Z tego co wiem to już powstałych naczynek nie da się usunąć kremami, ani innymi specyfikami. Trzeba je zamknąć laserem. No, a kosmetyków z serii do cery z problemami naczyniowymi (osobiście polecam Floslek, moja mama używała :P) używać profilaktycznie, aby nie powstawały nowe pajączki. No i trzeba również pamiętać, o odpowiednim traktowaniu takiej skóry.
2010-03-30 14:13:28
asiulek

Jak leczyć naczynka?

Jezeli masz popekane naczynia na nogach mozna je usunac za pomoca 3 metod: laserowo,za pomoca skleroterapi i miniflebektomi. Zabieg IPL em stosuje sie na drobne pajaczki na nogach. Zmiany zylowate,wieksze mozna usunac za pomoca ostrzykniecia naczynia specjalnym srodkiem, ktory je zamknie a nastepnie naczynie tak zamkniete zostanie wchloniete przez organizm-to jest skleroterapia. Miniflebektomia polega rowniez na ostrzyknieciu naczynia w celu jego zamkniecia,a  nastepnie wyciaga sie je prez mikronaciecie. Zabiegi takie mozna zrobic w renomowanych gabinetach medycyny estetycznej a ich ceny zaczynaja sie w okolicach 300-400 zł za 1 zabieg.

2010-05-10 23:19:32
kikaa75

Jak leczyć naczynka?

wiem że takimi zabiegami zajmuje sie salon kosmetyczny w warszawie futoro ja z tego salonu jestem bardzo zadowolona,miła i profesjonalna obsługa.
2010-07-31 22:44:36
Lusiek276

Jak leczyć naczynka?

Takie już popękane, to tylko można zamknąć laserowo z tego co wiem. Ale to i tak nie przyniesie 100% efektu. Cały czas będą nam pękały. Ja właśnie zauważyłam pierwsze u siebie. Na pewno nie można przy takiej cerze używać mocnych peelingów, no i najlepiej kupić odpowiednie kosmetyki. Ja mam skłonności po mamie i chyba zacznę stosować te same preparaty co ona, bo mi zachwala. Używa kosmetyków Flosleku do cery naczynkowej, może któraś z was ich używa? Co możecie o nich powiedzieć? Działają?

Inne Nowości

25-06-2010
Czar letnich kurortów
Wakacje będziesz spędzać w nadmorskich kurortach i już teraz pytanie co spakować do walizek spędza Ci sen z powiek? Sprawdź...
Komentarzy: 0
25-06-2010
Muzyczne lato, stylowe lato...
Wakacje to gorący okres nie tylko ze względu na wysokie temperatury - od kilku lat lato w Polsce kojarzy się przede wszystkim z...
Komentarzy: 0

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu

Galeria Zdjęć

galeria
wszystkie:
|

moda zdjęcia | fryzura włosy długie | Bukiety Wrocław | Kredyty bez bik | SPA | alufelgi | Rolki | Sklep Turystyczny | Sprzęt sportowy | stomatolog warszawa | dom weselny | fryzjer naomi iława | alufelgi | Plecaki Szkolne | prace magisterskie | sprzedam psa | Łeba Noclegi | pisanie prac licencjackich | luksusowe apartamenty | Bemary elektryczne i gazowe | Modelowanie włosów | Kosmetyki naturalne Florame | Noclegi w Łebie | konferansjer | imprezy integracyjne |