Psyche
Forum - Zazdrosni pracownicy , niemiła atmosfera w miejscu pracy
nadia11
Zazdrosni pracownicy , niemiła atmosfera w miejscu pracy
Czesc Dziewczyny ,
Znalazłam sie w troche niekomfortowej sytuacji , mianowicie chodzi o moją prace, a dokładnie o stosunki miedzy pracownikami.
Kilka miesiecy temu dostalam nową prace ... Wszystko było pieknie , kolorowo , kazdy był dla mnie miły , pomocny itd . Szybko sie zaklimatyzowałam , wiele nauczyłam i zaczełam odnosic sukcesy , w tym pochwały od kierownika itp .
Jednak teraz , odnoszę wrazenie , ze wiekszosc osob , z ktorymi pracuje , zaczelo mi zazdroscic ...... Czuje dziwną atmosfere , juz nie jest tak miło jak kiedys ....
Fakt , ze osoby z ktorymi pracuje wydają sie niedojrzale emocjonalnie i nie tylko , ale co mnie najbardziej wkurza zaczely sie plotki ........Mysle , ze o mnie ..... Poza tym nieraz słyszalam przykre rzeczy na temat innych pracownikow lub kierownicwa . Ja nie jestem z tych osob , ktore obgadują za plecami ...
Kontynuując ... kierownik bardzo mnie lubi i chwali , jestem naprawde dobrym pracownikiem , czuję ze pnę się do góry .... Problem jest w tym , ze nadal chce pracowac w grupie , gdzie bedzie miło ....
Jest tylko pare osob , ktore naprawde lubie i cenie, ale nie mam takze okazji pracowac z nimi przez cały czas ..... Wiekszosc wydaje mi sie fałszywa .... Wiem, ..... powinnam to olac i myslec o sobie , ale jak widze te osoby , szepczac cos na boku i dziwnie sie patrzac na mnie , czuję sie zle ..... Wiem , ze to z zazdrosci ..... Ale ja nigdy nie pokazywalam , ze jestem lepsza ... Zawsze jestem skromna , pewna siebie i kreatywna , chce z kazdym zyc na przyjaznej stopie .... Niestety atmosfera nie jest za fajna .... i ja czuje sie ominieta przez osoby z ktorymi wspołpracuje ....
Jaką strategie powinna przybrac, aby uniknac takich sytuacji ... ???
Z góry dziekuje , pozdrawiam
nadia x xxx
korba
Zachowuj się tak , żeby wzbudzać szacunek.
Thelesis
obscene