Psyche

Forum - zimowa depresja??

2010-01-25 18:28:33
freedom

zimowa depresja??

Mam problem - od ok. dwóch miesięcy czuję się strasznie senna, wieczorem nie mogę zasnąć, a rano ledwie wstaję z łóżka.. jak mam wolne - wogóle nie wstaję potrafię spać do 14-stej.. Na twarzy pojawiły mi się wypryski - zawsze miałam do nich tendencje ale teraz to już przesada, niemalże trądzik! Do tego mam okropne samopoczucie, ktoś mógłby powiedzieć nawet że lenia - nic mi się nie chce, nic mnie nie bawi, na nic nie mam energii i - ochoty. O seksie już właściwie całkiem zapomniałam, że istnieje..  Wiem, że powinnam pójść do lekarza, ale mi się niechce, nie mam motywacji:(, ciężko to opisać. Wydaje mi się że to depresja zimowa, a więc CHYBA nic poważnego, jak myślicie?
2010-01-26 16:38:46
agnieszka22

zimowa depresja??

Ciężko powiedzieć, czy to coś poważnego, choć jak na zimową depresję trwa ona zbyt długo, co jest niepokojące. Powinnaś się zastanowić, czy w twoim życiu nie ma spraw, które ten stan rzeczy wywołują.  I może spróbuj zażywać jakieś wspomagacze dobrego humoru: magnez( znajdziesz go nie tylko w tabletkach, ale też w orzechach, czekoladzie), słodycze, żeń szeń(działa pobudzająco). Może też aromaterapia?
2010-01-28 12:02:10
shae

zimowa depresja??

na zimowa i jaką kolwiek inną deprechę najlepszy jest ruch - polecam pływanie, taniec no i oczywiście seks:)

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu