Psyche

Forum - Asertywność

2009-12-17 21:26:54
diamond

Asertywność

Od zawsze miałam problem z asertywnością. Trudno mi odmawiać zwłaszcza osobom, na którym mi zależy, jak na przykład przyjaciółkom. Niejednokrotnie pomagając innym wpędzałam się w drobne kłopoty, bo brakowało mi czasu na zajęcie się własnymi sprawami...Jak to zmienić?
2009-12-19 08:29:42
lyrics

Asertywność

Jeśli to są twoje przyjaciółki to im powiedz w prost dlaczego podejmujesz taka a nie inna decyzję i tym razem nie pomożesz, jeśli są przyjaciółkami to zrozumieją, a jak nie to nie są warte twojej przyjaźni. Natomiast co do osób obcych: jednych i tak zawsze mamy głębko gdzieś, a innym możesz czasem skłamać, żeby sobie nie robić wrogów. Mówisz, że nie możesz pomóc i najwyżej radzisz kto być może się tego zadania podejmie.
2009-12-22 08:09:48
sophie

Asertywność

Zdrowy egoizm jest bardzo potrzebny i trzeba go w sobie pielęgnować.Nie bój się czasem myśleć o sobie w końcu konsekencje swoich czynów ponosisz tylko ty,a z przyjaciółkami spróbuj porozmawiać powinny zrozumieć,że niektórych rzeczy nie możesz dla nich zrobić.Jeśli to prawdziwa przyjażń na pewno będą to zaakceptują.
2009-12-22 16:36:15
agnieszka22

Asertywność

Popieram.Przyjaciółki powinny zrozumieć, a nie tylko wymagać

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu

moda zdjęcia | fryzura włosy długie | Bukiety Wrocław | SPA | alufelgi | Sprzęt sportowy | stomatolog warszawa | dom weselny | fryzjer naomi iława | alufelgi | Plecaki Szkolne | prace magisterskie | sprzedam psa | dermatolog warszawa | Łeba Noclegi | pisanie prac licencjackich | luksusowe apartamenty | Modelowanie włosów | Noclegi w Łebie | konferansjer | automyjnia | Sklep sportowy | złoto | studio nagrań warszawa | sukienki | nowoczesne obrazy | kalendarze |