Psyche
Forum - problem ze studiami
2009-12-11 13:04:53
lyrics
lyrics
problem ze studiami
Co zrobić kiedy mam na pieńku z wykładowczynią? Tj. ona uważa chyba, że jest nie szanuję, bo zdarzyło mi się wybuchnąć śmiechem na zajęciach, ale to była zwykła głupawka, zamyśliłam się z tak jakoś zaczęłam śmiać, a ona myślała , że to z niej i się zaczęła dopytywać, z czego się śmieję, ze dwa razy słyszała jak koleżanki z którymi rozmawiałam obgadywały ją( jak to kobiety muszą czasem kogoś ocenić;)) i zawsze kiedy się odwróciłam akurat ona przechodziła, albo przystanęła za nami i jeszcze zdarzało mi się przewrócić oczami, kiedy poprawiła mój mało istotny błąd... co mogę zrobić aby poprawić te stosunki? ja tak naprawdę nic do niej nie mam i nie chcę sprawiać innego wrażenia
2009-12-11 13:49:08
ilona
ilona
problem ze studiami
Moim zdaniem Twoja wykładowczyni zupełnie nie ma dystansu do siebie...Nie przejmuj się tym zbytnio...Też nie raz miałam taką sytuację, albo koleżanki. Może spróbuj jej jakoś udowodnić, że ją szanujesz, np. jeżeli się spóźniasz na jej zajęcia to przestań...itp.:)
2009-12-11 14:12:44
lyrics
lyrics
problem ze studiami
nie spóźniam się;) ale myśle nad przeniesieniem się w obrebie tego samego kierunku na inny uniwerek bo tam gdzie chce byc jest tez drugi kierunek ktory chcialabym studiować. kiedy powinam zlozyc pismo w tej sprawie? bo ten drugi kierunek chce miec od przyszlego roku akademickiego
2009-12-12 01:50:34
ilona
ilona
problem ze studiami
Z tym podaniem to do końca nie wiem. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji. Myślę, że powinnaś pójść na Uczelnię, na którą chcesz się przenieść i po prostu o to zapytać...A druga sprawa, jest to też uzależnione od tego, kiedy chcesz to zrobić, czy już studiować, gdzie indziej od przyszłego półrocza czy już, żeby nie mieszać, od nowego roku akademickiego. Moim zdaniem pewnie podanie należałoby złożyć, w obu przypadkach, zaraz po zamknięciu sesji...
Pozdrawiam
2009-12-12 13:50:43
lyrics
lyrics
problem ze studiami
chciałabym od nowego semestru, im szybciej tym lepiej, ale między sesją , a nowym semestrem jest tylko tydzien przewry i nie wiem czy zdaza mi to rozpatrzyc. teoretycznie trzeba miec pierwszy rok zaliczony, a ja na pierwszym jestem, ale slyszalam, ze czasem da tak rade, jak sie ma dobre powody. jakbym to zrobila po pierwszym roku to problem jest, bo chce na tej nowej uczelni jeszcze drugi kierunek, a rekrtuacje jest do ok 15 lipca, zeby zaniesc papiery jak mnie przyjma na ten drugi kierunek, a czasem rozpatrzenie prosby o przeniesienie trwa do wrzesnia, wiec jesli nie bd wiedziec , czy mnie przeniosa to nie moge wziasc papierow z mojej obecnej uczelni, zeby zaniesc je w zwiazku z rekrutacja na drugi kierunek, a kiedy bym juz sie w pierwszym semestrze przeniosla, to bym uniknela tego problemu.tylko czy mnie zechca? bo roznice programowe sa minimalne, to bym sobie spokojnie do konca roku nadrobila i od pazdziernika zaczela z czystym kontem:)
2009-12-12 17:42:02
ilona
ilona
problem ze studiami
To może staraj się o to przeniesienie dopiero po ogłoszeniu wyników z tego drugiego kierunku, na który chciałabyś się dostać? Sekretariaty praktycznie do końca lipca normalnie pracują...
2009-12-14 08:59:54
lyrics
lyrics
problem ze studiami
ale żeby potwierdzić chęć studiowania tego drugiego kierunku nie będąc jeszcze na tej uczelni muszę w lipcu zanieść papiery, te same które teraz leżakują tu gdzie studiuje
2009-12-14 10:36:29
ilona
ilona
problem ze studiami
Czyli masz papiery tylko w jednym egzemplarzu? To może spróbuj się przenieść po tej sesji, może się uda...
Życzę powodzenia!
Życzę powodzenia!
2009-12-14 12:35:53
lyrics
lyrics
problem ze studiami
już się wszystko dowiedziałam i wiem jak mam pstępować. Niestety mogę się przenieść dopiero po ukończeniu tego roku, bo takie wymagania ma moja przyszła uczelnia, zresztą podobnie jak ta obecna, ale pani w obu dziekanatach powiedziały, że nie będę mieć problemu na moi kierunku:) dziękuję wam za słowa wsparcia:)