Psyche

Forum - Sposób na migrenę

2009-12-09 14:41:22
diamond

Sposób na migrenę

Dziewczyny pomóżcie! Od kilku lat miewam migrenowe bóle głowy. Zażywam głównie tabletki, ale też przykładam zmoczony chłodną wodą ręcznik na głowę i oczy, zasłaniam okna, ale to nie zawsze skutkuje... Przeważnie taki ból utrzymuje się nawet do kilku dni.
2009-12-09 15:18:20
agnieszka22

Sposób na migrenę

Migrena właśnie taka jest , że trwa kilka dni;( Ja nie zażywam tabletek, bo nie mogę( wrzody żołądka) i zazwyczaj w takie dni kiedy nie muszę nic zrobić, to po prostu leżę w ciemnościach. Czasem ból łagodzi mi jogging, ale trzeba uważać, bo na początkowych metrach " mozg się w czaszce trzęsie", piję dużo wody i nie jem cukrów prostych: słodycze, owoce itp. Spróbuj też asan z jogi, bo przy takim  głębokim oddychaniu czuje się ulgę.
2009-12-09 15:23:49
oliwka

Sposób na migrenę

Oj kochane, jakże ja to doskonale znam.. najpierw dostaję okres i pojawiają się bóle krzyżowe i brzuszne.. niemalże jak przy porodzie:/ Potem przychodzi migrena.. Mnie pomaga jak najwcześniejsze zażycie podwójnej dawki ibupromu. Jeśli z tym zwlekam, tabletki potem nie zadziałają. W trakcie migreny nie mogę normalnie prowadzić auta, wszystko mnie razi, czuję natężone zapachy - ostatnio nie mogłam znieść zapachu kurczaka, nie wiem czy było to złudzenie, czy rzeczywiście tak śmierdział:) - pytałam męża ale on nic nie czuł... (może migrena przydaje się przynajmniej w ocenie świeżości niektórych artykułów spożywczych:)) Nie wiem co Ci poradzić - może udaj się do lekarza, ponoć są jakieś specjalne tabletki na migrenę. Mnie na szczęście bóle przechodzą po góra dwóch dniach. Pozdrawiam*

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu