Miłość, związki, partnerstwo
Forum - Małżeństwo?
2010-02-15 18:05:07
lyrics
lyrics
Małżeństwo?
Czy małżeństwo według was to konieczność?Rozmawiałam z moją babcią i matką dziś na ten teamt i okazuje się, że co pokolenie to inna opinia.
2010-02-20 22:08:05
czarna
czarna
Małżeństwo?
Małżeństwo dla mnie tak, ale koło 30. Ogólnie rzecz ujmując, w mojej opinii ,nie jest ono koniecznością, a forma związku zależy wyłącznie od partnerów
2011-12-12 20:09:19
katida
katida
2012-01-23 12:02:25
przecinek
przecinek
Małżeństwo?
Jeżeli jest się pewnym drugiej połówki, to czemu nie! Ale tez nie wydaje mi się, żeby to była koniecznośc. Jeśli planujecie mieć dzieci i chcecie, żeby im było łatwiej (i nie były poddawane ostracyzmowi w szkole), to lepiej się hajtnąć. Małżeństwo to kwestia bardzo praktyczna. Najważniejsze jest uczucie, które was łączy:)
2012-01-23 12:22:56
zorra
zorra
Małżeństwo?
tak, małżeństwo to teraz bardziej kwestia praktyczna. jeśli dwoje ludzi się kocha i żyją w związku to nie muszą brać ślubu, natomiast jesli decyduja się na dziecko to z punktu widzenia prawnego dla dziecka bedzie to kożystne rozwiązanie. Ostatnio też stało się modne zawieranie slubów dla papierów w formie pomnocy przyjaciołą z innych kontynentów którzy nie mają pozwolenia na pobyt w eueropie.
2012-02-03 09:26:11
avokado
avokado
Małżeństwo?
Ludzie decydują się małżeństwo np. bo kredyt im łatwiej wziąść, ale czy to znaczy że się nie kochają, moim zdaniem różnicy nie ma żadnej, wszystko zależy na szczęście w naszych czasach od nas a nie od mamy czy babci. Co jakiś czas kwestoa związana z małżeństwem ulega przewartościowaniu, jedni mówią że to koniec związku, dla innych brak ślubu ten koniec oznacza, co człowiek, co historia to opinia, nalezy się sugerować tylko swoimi uczuciami i nie bac się ich.