Miłość, związki, partnerstwo
Forum - Jak pomóc przyjacielowi.. w sprawach sercowych??
mon24
Jak pomóc przyjacielowi.. w sprawach sercowych??
Wiki
wiesz.. czytając o Twoim przyjacielu nasunęło mi się, że może on jest gejem.. Przecież mężczyzna w tym wieku ma potrzeby seksualne, więc nawet jeśliby nie dążył do stałego związku, powinien jakoś reagować na kobiety.. A z Twojego opisu wynika, że on raczej zachowuje się jak jeden z was!
Inna możliwość jest taka, że być może zakochał się w jednej z was - być może nawet w Tobie. I stąd ten jego opór przed poszukiwaniem nowej partnerki i zawieraniem związku. Być może boi się wyznać swoje uczucia, wiedząc, że Ty (lub któraś z Was) traktujesz go jak przyjaciela. I boi się utracić tą przyjaźń.
Nie potrafię znaleźć innego racjonalnego wytłumaczenia, dlaczego młody zdrowy mężczyzna może chcieć przyjaźnić się z kilkoma wybranymi kobietami, unikając założenia nowego związku uczuciowego.Wg mnie to nie jest normalne - tzn coś w tym musi być więcej. I z tego wniosek że zachęcanie go do nowego związku nie ma sensu - należałoby najpierw odkryć przyczynę takiego stanu rzeczy.
Jestem ciekawa co o tym myślą inne wyspiarki - mogę się mylić..
Pozdrawiam:)
Wiki
nadia11
oliwka
Rzeczywiście to co pisze Wiki może być prawdą!
Mon24 - a próbowałaś z nim o tym rozmawiać?? I co on na to??
mon24
Rozmawialam z nim o tym wiele razy. Niestety, on marudzi strasznie, ze potrzebuje dziewczyny i ze chcialby poznac jakas, a z drugiej strony nic nie robi. We mnie nie jest zakochany, to wiem napewno, bo rozmawialismy juz o tym nie raz. Myslelismy, ze skoro tak swietnie sie rozumiemy, to moze warto by sprobowac. Niestety, oboje stwierdzilismy, ze nic z tego. Wobu moich przyjaciolkach byl zakochany. Wie jednak doskonale, ze nic z tego nie bedzie, bo z nimi tez rozmawial. Boi sie, ze w jednej ponownie sie zakocha. NIestety, ona mu powtarza, ze traktuje go jak brata i nic z tego. Trwa to troche i po prostu chcialybysmy, zeby zakochal sie w innej kobiecie :)
Jesli chodzi o bycie gejem, to szczerze powiem, ze nie wydaje mi sie. Choc nie moge byc pewna, szczegolnie ze np uwielbia damskie zele pod prysznic, czasami pryska sie moimi perfumami.. ale nigdy nie przyszloby mi to do glowy.. byl z moja kuzynka przez 4 lata, po rozstaniu spotykali sie czasami, by ulzyc sobie ;) ale teraz ona ma kogos innego. Z reszta on twierdzi, ze jest bez niej szczesliwy i ze nigdy by do niej nie wrocil! Sama juz nie wiem....
oliwka
Może powinnaś wziąć go na jakąś imprezkę, gdzie będą fajne samotne kobitki (ale nie twoje przyjaciółki!)...?
Jeśli chodzi o to czy jest czy nie jest gejem.. sama nie umiem ocenić mojego kuzyna.. Nie ma dziewczyny, choć jest niesamowicie przystojny.. owszem, imprezuje, spotyka się z wieloma, ale nic na stałe.. no i nawet nie wiem czy sypia z tymi dziewczynami, czy to tylko taka zgrywa.. A gdy go pytam wprost, czy jest gejem (zapewniając że mi to nie przeszkadza zupełnie) to tylko się śmieje...:))
mon24
Wiki
no już sama nie wiem:)
Może on wcale nie boi się, że się znowu zakocha w twojej przyjaciółce, tylko JUŻ się w niej zakochał..:) A tak na marginesie - chciałabym mieć takiego faceta, który woli ze mną plotkować niż imprezować z kumplami:))
mon24
lyrics