Miłość, związki, partnerstwo

Forum - Związki w pracy/molestowanie seksualne

2009-12-14 11:55:41
diamond

Związki w pracy/molestowanie seksualne

Co sądzicie o związkach pomiędzy współpracownikami? Szefami i ich podwładnymi?
2009-12-15 09:44:48
nika

Nie mam nic przeciwko samym związkom w pracy. Mam przeciwko promowaniu niektórych osób oraz oczywiście pzeciwko molestowaniu. Oglądając TV mam wrażenie że w naszym kraju pracodawcy z upodobaniem korzystają ze swojej władzy.. Kiedyś byłam na szkoleniu w firmie, w której miałam pracować (do czego zresztą nie doszło) - przeżyłam tam szok.. Szkolenie w pięknym hotelu, w pięknej, zacisznej okolicy, a po szkoleniu.. alkohol na stół, dostojne kierownictwo dosłownie rzuciło się na dwie małolaty - przyszłe pracownice. Niedwuznaczne komentarze, obłapianie, masakra po prostu...
2009-12-15 15:43:13
diamond

Zgadzam się z Tobą! Ja, co prawda nigdy, na szczęście, nie doświadczyłam na sobie molestowania w pracy, ale pytam o to, ponieważ ostatnio na mojej Uczelni, ciągle jej władze się zajmują, przyglądają się pracownikom, rozsyłają ankiety...muszę powiedzieć, że bardzo podoba mi się ta polityka. Mój ojciec ostatnio mi opowiadał, że jego szefowie zatrudnili właśnie sobie piękne, młode, asystentki, które wcale na pracownice nie wyglądają...- wysokie blondynki z wydatnym biustem, w króciutkich, króciutkich spódniczkach i wysokich obcasach, które zdaje się, że nie mają !!żadnych obowiązków!!...

2009-12-15 16:31:36
lyrics

szefowie zamiast dać podwyżki pracownikom , albo zainwestować zarobioną kasę w rozwój firmy wolą sobie zasponsorować panienki do towarzystwa, a potem zostają bankrutami i dziwią się dlaczego

2009-12-16 10:31:40
Wiki

faworyzowanie atrakcyjnych kobiet przez mężczyzn jest nagminne, i to nie tylko w naszym kraju. Sama nie wyglądam źle i odczułam to na własnej skórze! czy uważam że to jest ok? Absolutnie NIE! Poza wyróżnianiem, byłam również wielokrotnie zaczepiana, dostawałam rozmaite, nie zawsze przyjemne propozycje. Nie tylko w Polsce, również zagranicą. To jest obrzydliwe i upokarzające, gdy jest się ciągle postrzeganym jako obiekt seksualny, a nie jako człowiek! Przykre... i bardzo dla mnie wkurzające!!!
2009-12-16 13:18:16
lyrics

zgadzam się z tobą w tej kwestii. Kiedy słyszę pod moim adresem tekst typu" taka ładna dziewczyna samotna?"itp, których wypisywać nie będę, to mnie szlag trafia, bo nienawidzę kiedy ludzie postrzegają innych tylko poprzez wygląd i nie mam tu na myśli tylko propozycji matrymonialnych. zwyczajnie głupio mi się robi, kiedy jestem w towarzystwie i nie tylko ja słyszę te teksty, ale również ludzie z którymi akurat jestem, bo jak oni muszą się czuć? żenujące.
2009-12-16 15:32:54
diamond

A co sądzicie o molestowaniu na Uczelniach? Jest czy nie? Jakby nie było jest to środowisko stricte inteligenckie. Osobiście raz miałam do czynienia z wykładowcą, którego,. co prawda, nie można posądzić o molestowanie, ale faworyzował pewny typ kobiet - piękne i raczej naiwne, niezdecydowane, a piętnował - w różny sposób, co ciekawsze, często też piękne, ale pewne siebie, zdecydowane.  Moim zdaniem ma on jakiś problem... 
2009-12-17 10:21:53
lyrics

Ja się z czymś takim nie spotkałam, dlatego, że póki co mam same kobiety za wykładowczynie, ale w liceum miałam ponad połowe nauczycieli facetów i pod tym względem byli w porządku.
2011-09-22 17:01:14
Sekretka

ja uważam, że to nie jest najlepszy pomysł wchodzić w atkie relacje, ale jak sie okazuje, nie jest to rzadki przypadek i coraz więcej decyduje sie na skok w bok własnie w pracy albo na wyjazdach integracyjnych, jak kogoś ta tematyka interesuje, wiem, że jest taka książka "Romans Biurowy" wydawnictwa ale historie i własnie on traktuje o taki cieżkich dylematach później, co zrobić z tak krepującą sprawą w pracy i jak się z tym uporać 
2011-09-26 12:31:29
Surimi

myślę, że to niezły poradnik jest szczególnie dla tych kobiet, które nie sa świadome jak wielkim zagrożeniem dla ich kariery może być taki romans biurowy, który czasami kończy się wyrzuceniem z pracy, a nawet większymi problemem, warto zapoznać się z tą tematyką 

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu