Miłość, związki, partnerstwo
Forum - co zrobić...alimenty? proszę pomóżcie
jocco
co zrobić...alimenty? proszę pomóżcie
Witajcie
Potrzebuje porady, a raczej oceny mojej sytuacji. Juz sama się wtym wszystkim gubię.
Mieszkamy z ojcem mojego dziecka u moich rodziców od kilku lat. Odkąd ON się wprowadził, TROCHĘ wyremontował naszą część - wysokość jego wkładu przez te wszystkie lata nie przekracza 50 tys. Nie opłacamy żadnych rachunków, nie płacimy za jedzenie - żywi nas moja mama. Nie mamy swojej kuchni. ON opłaca dziecka przedszkole, oraz zajęcia dodatkowe. Czasem, bardzo rzadko (raz na kilka miesięcy) daje mi 150-200 zł dodatkowo na jakieś ubrania albo prezenty, jak sa swieta. Ja po urodzeniu dziecka byłam długo bezrobotna, i w końcu zdesperowana brakiem pracy od paru miesięcy próbuję sama handlować. Nie wychodzi mi, póki co... nie zarabiam NIC
Kłócimy się, niemal codziennie. ON zarzuca mi lenistwo, nieróbstwo, i chęć wyciśnięcia z niego ostatniego grosza. choć widzi, że nie zarabiam, gdy mówię ze na coś potrzeba pieniędzy, albo żeby coś kupił (nawet takie banalne sprawy jak owoce), mówi ze zarabiam, żebym sama sobie kupiła. Potem kupuje to i tak ale z wyrzutami - tzn. tylko to co jest tanie. A w jego mniemaniu rzeczy od 20 zl są już za drogie. Okłamuje mnie w kwestii zarobków, zarabia więcej - w przedziale 2000 - 4000
Nie umiem obiektywnie ocenic tej sytuacji. pomóżcie. czy ja rzeczywiście od niego zbyt wiele finansowo wymagam? czasem czuję że to prawda, że jestem nieudacznikiem,tak jak mówi, że nic nigdy nie osiągnę. koszmar co przeżywa moje dziecko przez te kłótnie. mam siebie dość mam ochotę z sobą skończyć. Nie umiem wywalić go z domu, na bruk. dziecko jest bardzo z nim zwiazane. a poza tym on by mi już w ogole nie dal ani grosza, a nawet na przedszkole póki co nie zarobię.
Jeśli ma któaś z was jakiś pomysł gdzie się zwrócić o pomoc, będę wdzieczna. Nie wiem sama jaką pomoc, ale wiem że jej potrzebuję. Jeszcze długo mogłabym pisać, ale nie chcę. i tak źle się czuję pisząc to na forum..
lyrics
diamond