Miłość, związki, partnerstwo
Forum - "Powrót do przeszłośc" .....
nadia11
Hej :)
Dziewczyny , czy zdarza sie wam myslec o byłym chłopaku ....
ale zaznaczam , ja już mam nowego .... I to dość długo , bo kilka lat.
Ostanio doszło do mnie , ze czesto mysle o moim byłym chłopaku , ale stwierdzilam , ze chyba nie tesknie za nim , bo to byłoby głupie , rozstalismy sie , bo po prostu do siebie nie pasowalismy. Każde z nas poszło w swoją strone i każde z nas jest teraz bardzo szczęśliwe.
Mysle , ze czasem tesknie za swoją przeszloscia , a dokladniej za tym , kim kiedyś bylam.
I ta przeszlosc ostatnio bardzo mnie czesto nachodzi . Nie wiem czemu . Zaczynam wspominac , jaka kiedys byłam , jak byłam z tamtym chlłopakiem i czego mi brakuje .
A na pewno czegoś mi brakuje.Bo kazde zwiazki sa inne i to co teraz ma mój obecny partner , tego nie miał tamtem . I na odwrót .............. Tak to już jest ....
Ale czemu ja do tego wracam ...........?
Jak mi to wytłumaczycie ???
Pozdrawiam was ,
Nadia x x
veronika
Re:
Chyba rozumiem Twoje rozterki.
Ja też czasem tęsknię za tym, co było i rzeczywiście - doszłam do wniosku, że dzieje się tak, gdy czegoś mi teraz brakuje. I prawdę mówiąc, rozmyślaniem o tym co było, jak było, jaka byłam, co się działo i co czułam - doprowadziłam się do takiego stanu, że wszystko zaczęło mnie wkurzac i drażnić.
Lekiem na to fantazjowanie o przeszłości jest uczciwy kontakt z rzeczywistością - przede wszystkim jej pełna akceptacja. To działa w moim przypadku, choć tendencje do rozpamiętywania przeszłości wracają.
Nie wiem Nadia11 czy Twój problem jest podobny do mojego, ale jeśli tak jest to uważaj, bo możesz stracić wszystkie fajne chwile które są teraz. Być może konieczna jest większa akceptacja partnera? A może ten związek "to nie to"? Musisz wsłuchać się mocno w siebie, bo tam są wszystkie odpowiedzi:)
wendy