Miłość, związki, partnerstwo

Forum - Rozmowy ze skrytym facetem ....

2009-07-08 23:41:03
nadia11

Rozmowy ze skrytym facetem ....

Hej Dziewczyny :)

Mam jeden temat , własciwie to 2 ... Może któraś z Was była lub jest w podobnej sytuacji.

Otóż sprawa dotyczy mojego partnera . Mieszkamy ze sobą już od kilku lat , wszystko jest w porządku , oboje pracujemy itd.  Mój partner pracuje z  ludzmi z roznymi schorzeniami , głownie są to ludzie z problemami psychicznymi , emocjonalnymi itp.  Nie rozmawiamy o tym czesto , ale i tak zawsze wiem co mniej wiecej dzieje się u niego w pracy. Ostatnio jednak zaczełam sie wypytawac i moj partner bardziej szczegółowo zaczał mi opowiadac co sie tam dzieje , jakie sa problemy itd. Widze , ze trochę to przeżywa . Jest wspaniałym człowiekiem o niesamowitej wrażliwości , lecz jest tez skryty.  Moje pytanie - czy powinnam sie pytac i prosic , aby mi opowiadał jak tam jest , czy takie opowiadanie mu pomoże , moze wyrzuci z siebie jakis żal itp . Mysle , ze to jest bardzoej kobiece - takie żalenie się itd . Nie zawsze też on ma ochote rozmawiac , czasem generalnie wszystko przedstawi . Jak powinnam sie zachowac - nie chce też aby on miał pozniej problemy i aby sam to przeżywał . Nie zawsze jednak udaje sie nam w domu zapomniec o pracy .... Doradzcie , prosze !

A 2ga sprawa jest powiązana ..... Skryty meżczyzna - uczuciowy , wrazliwy lecz mało wylewny a bardzo kochający - jak sprawic , aby był bardziej wylewny , jak go zaczęcic do wiekszego okazywania uczuc  ??

Pozdrawiam !

Nadia xx

2009-07-09 09:53:00
palomaa

Jeśli czujesz się przez Niego o kochana, WIESZ że Cię kocha, nie ma sensu Go do niczego skłaniać. Po prostu zaakceptuj Go takim, jakim jest - powściągliwym, wyważonym, kochającym mężczyzną. Problem pojawia się, jeśli mężczyzna jest emocjonalnym egoistą, zupełnie nie zaangażowanym w związek - ale z tego  co piszesz, w Waszym przypadku tak chyba nie jest?

Jeśli chodzi o rozmowę - spróbuj Go po prostu zapytać, czy ma ochotę na rozmowę i zwierzenia - ja przynajmniej tak robię - mówię: kochanie, nie nieś tego sam, pomogę Ci, po to jestem..:) Być może On nie chce przytłaczać Cię swoimi problemami? A być może po prostu podchodzi do problemu bardzo po męsku tzn. sam się z nimi próbuje uporać? Jakkolwiek by nie było sugeruję, abyś nigdy Go do niczego nie zmuszała, lecz uszanowała Jego sposób rozprawiania się ze zmartwieniami. Oczywiście - daj Mu znać, że jesteś obok, gotowa, ale potem pozwól Mu postępować wedle Jego woli, nie narzucaj się z niczym.
Wybacz że piszę prosto z mostu - takie moje zawodowe przyzwyczajenie:) Pozdrawiam!:)śmiech
2009-07-10 17:11:40
Wiki

HEJ NADIU:)

Czytałam taką książkę, może o niej słyszałaś?? Mężczyźni są z Marsa, Kobiety są z Wenus - no i tam właśnie przeczytałam, że gdy facet ma problemy, chowa się do swojej "jaskini", i  skrycie wszystko przeżywa. I że faceci tak mają, i już i trzeba się z tym pogodzić - nie zmuszać do zwierzeń. Polecam ci tą książkę, jeśli chcesz lepiej rozumieć swojego marsjanina:) I dobrze byłoby, gdyby i on przeczytał tą książkę! caluski****

2009-07-16 19:00:30
nadia11

Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedz :)
Rzeczywiście u nas w związku nie ma żadnych problemów i wiem , że mój partner bardzo mnie kocha. Czasem tylko , jak to każdej kobiecie brakuje więcej czułości .... chcemy być ciągle przytulane , głaskane , chcemy słyszec miłe słowa itd. Wiem , że są faceci baaardzo wylewni , kiedyś z takim byłam , i w zasadzie jest to miłe , ale fajne jest też jak facet jest także tajemniczy. Wydaje mi się , ze nie potrzebnie szukam tych cech u swojego partnera , ponieważ mimo tego , iż nie jest on na co dzień wylewny , to zdarzają mu się chwile , kiedy naprawde mnie zaskoczy , śmieje się zawsze , że to są te kilka dni w miesiącu kiedy jest taki milutki , kochaniutki itd . Faktycznie często jest w swojej "jaskini" ( książkę czytałam , ale nie całą , rozdział o jaskini zaliczyłam ;)  , ale czasem też potrafie go stamtąd wyprowadzić ;)
Myśle , ze bedąc kiedys z facetem , który "skakał " nade mną dzień i noc przez wiele lat , gdzieś to w sobie zachowałam i dlatego teraz czasem mi tego brakuje u obecnego partnera. Ale tak w życiu jest , uczę się teraz aby doceniać to co mam , a nie doszukiwać się ani zamartwiać się rzeczami , których nie mam itd.
Mimo tego , iż mój partner jest skryty bardzo go kocham i okazuje mu wiele uczucia i wiem , że on to docenia . Już przestałam marudzić , że ciągle mi brakuje uczucia , tylko poznaje i zaczynam rozumiec mojego faceta .... Jest wiele śmiesznych sytuacji u nas w życiu np idąc spać mówie mu "Powiedz mi coś miłego" , a on na to z uśmiechem " Dobranoc" :))) I razem się z tego śmiejemy :))) 
dzięki dziewczynki :)

Pozdrawiam , Nadia xx

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu