Miłość, związki, partnerstwo
Forum - gdybym pare lat temu wiedziala to, co wiem dziś..
milan
gdybym pare lat temu wiedziala to, co wiem dziś..
gdybym pare lat temu wiedziala to, co wiem dziś... Dopiero dzis wiem, ze najwazniejsze w zwiazku jest dobre dopasowaine sie. guzik prawda z tymi przeciwienstwami,ze sie przyciagaja.. im bardziej dwie osoby roznina sie od siebie, tym trudninej jest sie potem porozumiec - we wszystkich nawet najdrobniejszych sprawach pojawia sie konfikt! dzis rowniez wiem, ze im wieksza fascynacja erotyczna, tym bardziej trzeba byc czujnym, w przeciwnym wypadku fascynacja przycmi wszystko inne, a kiedy wygaśnie, nic nie zostaje! dopiero teraz odkrywam, ze przyjazn jest znacznie wazniejsza od milosci.. jest mi czasem potwornie smutno bo na tyle spraw jest juz za pozno..czy macie podobnie?
julie
dona
. Większośc moich znajomych tak ma - nie znam nikogo, kto móglby powiedzieć że niczego nie załuje. I jak zaobserwowalam, prawie wszyscy mówią, ze najchętniej cofneliby się do czasow szkoły średniej. Dziwne prawda
nadia11
Byłam kiedyś w takim związku , gdzie nie do końca pasowaliśmy do siebie z moim byłym partnerem . Myśle , że najważniejsze są wspólne plany , podobne zainteresowania i chęć życia w tym samym tempie , bo jeśli jedno chce "latać" a drugie chce być "na ziemi" wtedy jest cieżko ......
Trudno jest się rozstać z kimś po kilku latach , ale taka decyzja może odmienić wasze życie . Trzeba być tylko trochę odważnym i zdecydowanym ! Albo partner pójdzie w wasze ślady albo taki związek nie ma sensu .
Ja zdobyłam sie na taką odwagę , mimo tego , iż kochałam go .... ale nie było tego czegoś , tego najważniejszego jeżeli chodzi o wspólną przyszłość. Inne marzenia , plany mogą spowodować , ze zaczyna się wątpić w uczucie , a jeżeli jest zwątpienie , nie ma przyszłości .....
To było dla mnie bardzo ciężkie przeżycie i mimo , iż było mi zle i smutno zaryzykowałam , wierząc , że czeka mnie coś lepszego .
I ........... miałam racje !
Poznałam cudownego mężczyznę , dla którego jestem nie tylko kochanką , ale i najlepszą przyjaciółką . Mamy wspólne marzenia , wspólne plany , lubimy to samo tempo życia i mamy podobne poczucie humoru .... Wydaję mi , że jest to ważne . Ważne jest także to aby być na podobnym poziomie intelektualnym , nie sądzicie ? A to , że on jest bardziej skryty w okazywaniu uczuć czy ja bardziej nerwowa to nie ma znaczenia . Ważne jest aby kochać się na dobre i na złe .....
Zawsze wierzyłam i wierzę , ze dla każdej z nas jest pisany ten jedyny ....
Trzeba ryzykować w miłości także , bo wygrana jest bezcenna !
Pozdrawiam Was ,
Nadia xx