Miłość, związki, partnerstwo

Forum - 16 prostych zasad. Przestrzegacie? Jesteście szczęścliwi!

2009-06-02 16:37:51
Nadia69

16 prostych zasad. Przestrzegacie? Jesteście szczęścliwi!

Witam,

Tak czytam Wasze rozmowy i muszę Wam przytoczyć ciekawy artykulik, który wpadł mi ostatnio w łapki :)

Przyznam Wam, że takie głupotki, ale dobrze jest sobie uzmysłowić rzeczy, które niby są oczywiste...

Stosujemy się z moim misiem i jest...lepiej :) Wierzymy w to! A kryzys był... 

Zobaczcie i dajcie znać czy i Wam pomogło! :) 

http://slubowisko.pl/articles/view/66/16_zasad_ktore_sprawia_ze_wasz_zwiazek_bedzie_lepszy

Papa,

Nadia 

2009-06-02 19:54:58
nadia11

Czy naprawde przestrzeganie tych zasad sprawia , ze jestes szczesliwa ? Realizujesz wszystkie punkty jakie sa na liscie ? Dla mnie to jest troche smieszne - recepta na związek , czegos takiego nie ma .... A oczywiscie trzeba sie kochac i szanowac , ale to my swoimi charakterami i zachowaniem ksztaltujemy zwiazki ....  Jezeli sie w zwiazku psuje  i parze zalezy na sobie to zawsze zrobia tak , ze wszystkie pozniej sie ulozy , a taka lista - recepta na związek  jest smieszna . Poczytac mozna , ale sa tak rozne zwiazki , ze ....

Szczesliwi sa Ci , ktorzy wiedza jak zyc bez "recepty" na zycie !!

Nadia , x x 

2009-06-02 21:15:02
jocco

Po pierwsze: te "zasady" wcale nie są proste... i PRAWDZIWE.

Po drugie: chyba chodziło Ci o reklamę portalu, gdyż w tym artykule nie ma niczego wartościowego..

Według tych porad mamy się zamienić w jakichś uzależnionych od siebie psycholi, stale uśmiechających się jedno do drugiego..

A tej bzdury: Nigdy nie zapominajcie, że małżeństwo jest ustanowione przez Boga i tylko Jego błogosławieństwo może uczynić je takim, jakim być powinno.

nie chce mi się nawet komentować:) 

w stu procentach zgadzam się z moją poprzedniczką.. jesteśmy tak różni, że nie można znaleźć żadnej złotej recepty, czy stosować jakichś sztywnych zasad... 

Poczytaj książki OSHO, albo Anthony deMello, może Ci coś rozjaśni. A może i nie.. 

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu