Miłość, związki, partnerstwo

Forum - Nudny mąż..

2009-05-13 16:41:53
star

Nudny mąż..

CZeść! od trzech lat jestem mężatką. Mój problem polega na tym, że mój mąż okazuje się jest po prostu nudny.. Nic mu się nie chce, nigdize nie chce wychodzić - ani do znajomych, ani do kina, ani nawet na głupią pizze... Marszczę brewMówi, żebym sama szła jeśli mam ochotę! Codzienność wygląda tak, że przychodzimy z pracy i nie zamieniamy ze sobą ani słowa - bo o czym skoro on wszystko co powiem zbywa jakimś yhyy i tyle! myślałam naiwnie że go rozkręcę.. On jest dobrym człowiekiem, nigdy na mnie nie podniósł głosu, ma dobre serce, ale ja się już zaczynam w tym wszystkim dusić!! Jedyne chwile w których na moment się ożywia to oczywiście seks, ale poza łóżkiem - po prostu jego nie ma! Myślę już nawet o rozstaniu.. czy któraś z was ma podobny problem? co robić??
2009-05-13 17:06:59
basia

Nudny mąż..

Według mnie po prostu nie dopasowaliście się do siebie.. szkoda, że dopiero po ślubie to zauważyłaś. Co możesz zrobić? Albo zaakceptować go takim jakim jest albo rozstać się z nim.

Próbowałaś z nim rozmawiać na ten temat?

Zastanów sie co jest dla Ciebie tak naprawdę ważne. Cechy które dziś Cię drażnią, być może docenisz jutro, szczególnie kiedy przyjdą dzieci (bo zakłądam że ich jeszcze nie macie?)  Jeśli Twój mąż jest dobrym, łagodnym człowiekiem zastanów się kilka razy, zanim podejmiesz decyzję o rozstaniu, a raczej - podejmiecie ją razem!

2009-05-15 21:42:05
Wiki

Nudny mąż..

Zmien na lepszy model heh:)

A tak na powaznie - dlatego jestem wlasnie za wspolnym mieszkaniem przed slubem.. co by potem nie bylo zadnych niespodizianek. W waszym wypadku powaznie zastanowilabym sie nad przyszloscia - po co meczyc sie ze soba?? Zycie jest jedno! 

2009-05-26 23:55:11
nadia11

Nudny mąż..

Najłatwiej jest powiedziec " Zostaw Go , nie marnuj zycia" , lecz przysięgając sobie wierność i to , iż "(...) nie opuszczę Cie aż do śmierci" coś przecież znaczy !!! Zastanów się , czy mąz zachowuje sie tak od zawsze czy od niedawna. Bo jezeli zawsze taki byl , to chyba znaliscie sie jakis czas przed slubem i mialas juz o nim jakies zdanie kim jest , co lubi i jak sie zachowuje. Zastanow sie czy wtedy Ci odpowiadało w nim wszystko , czy juz przed slubem myslalas , ze jest nudny ....No , ale skoro byś tak myslala , to chyba byś za niego nie wychodziła ..... ?? Jezeli natomiast zachowuje sie tak od niedawna , moze cos go meczy , trapi , niepokoi . Moze lepiej sprobowac porozmawiac . A moze poddac ten związek jakiejs probie. Wyjedz na przyklad gdzies z kolezankami na kilka dni , zostawiajac tylko notkę , ze musisz sobie cos przemyslec i wrocisz za kilka dni . Zostaw telefon , nie kontaktuj sie z meżem ....... Niech on sobie takze to przemysli ..... a może zatęsni za Tobą ...Po kilku dniach , gdy wrocisz i wszystko przeanalizujesz mozesz miec nowe sily , zarowno on, takze , na to aby odbudowac to , co jeszcze nie jest stracone ....

Jezeli naprawde kochacie sie , to wszystko przetrwacie  . Tylko spróbujcie i powalczcie ...... Nie poddawaj sie , Powodzenia star!!

Pozdrawiam , Nadia x x 

Newsletter

Jeśli chcesz być powiadamiana o nowosciach zapisz się do naszego biuletynu