Miłość, związki, partnerstwo
Forum - Mam wątpliwości przed ślubem! Co robić..
2009-03-04 16:25:38
klaudyna
klaudyna
Mam wątpliwości przed ślubem! Co robić..
Do ślubu zostały dwa miesiące a ja łapię się na tym że znajduję coraz to wiecej powodów żeby go odwołać. Nie wiem czy to ten stres przedślubny czy może dowód na to, że nie powinniśmy brać ślubu. Najgorsze że powody te najczęściej dotyczą naszego pożycia intymnego a mówiąc prosto- jego niskiego libido. Jesli już teraz, po trzyletniej znajomości, jemu wystarczy raz na tydzień (a czasem i rzadziej) to co będzie za parę lat.. POza tym każde zbliżenie muszę inicjować sama... on nie przejawia żadnej chęci... Probowałam o tym z nim rozmawiać ale zamyka sie wtedy w sobie i obraza sie.. nie wiem co robic.!!
2009-03-04 18:05:31
Gaja
Gaja
No właśnie panują fałszywe stereotypy że w związku najważniejsza jest miłość. A przecież miłość to także seks.. Znam przypadek że facet nie interesował się seksualnie swoją żoną i po latach okazało się że jest gejem...
2009-03-04 23:56:11
Alice
Alice
Twoje wątpliwości nie wróżą nic dobrego. Spróbuj jeszcze raz pogadać z narzeczonym ale postaw sprawę jasno, bądź szczera. W końcu partnerstwo na tym polega.
Być może to po prostu znaczna różnica temperamentów - jedni lubią raz w tygodniu, inni raz na miesiąc, a jeszcze inni - codziennie. Właściwe dopasowanie jest ważne, ,ale jeśli obie strony są pełne dobrej woli wszystko można pogodzić.
Być może to po prostu znaczna różnica temperamentów - jedni lubią raz w tygodniu, inni raz na miesiąc, a jeszcze inni - codziennie. Właściwe dopasowanie jest ważne, ,ale jeśli obie strony są pełne dobrej woli wszystko można pogodzić.
2009-03-21 21:53:45
wesola
wesola
A jak było na początku? Jeśli od zawsze tak jest to może to być rzeczywiście różnica temperamentów. Tak czy tak, czy to różnica temperamentów czy też nie, Tobie to nie odpowiada. Małżeństwo to decyzja na całe życie i zazwyczaj po ślubie ludzie sobie trochę odpuszczają, zastanowiłabym się więc na Twoim miejscu.
2009-03-22 14:45:59
beatka
beatka
Zgadzam się w 100% z poprzednią wypowiedzią. A może on jest gejem, tylko wstydzi się sam przed sobą do tego przyznać... nigdy nie wiadomo!
2009-03-22 22:10:29
dwudziestka
dwudziestka
jesli masz watpliwosci, bylabys glupia, gdybys za niego wyszla...
2009-05-27 00:05:02
nadia11
nadia11
Takie wątpliwości niestety nie wrózą nic dobrego .
Nie masz innej opcji , jak porozmawiać z narzeczonym o tym bardzo szczerze . A skoro on unika takich tematów , to pomyśl czy w przyszłości bedzie reagował na twoje zmartwienia czy bedzie cie zostawiał z tym samą ....... I czy ty tego chcesz ...?
Myśle , ze nie chcesz tak się czuć .....
Pozdrawiam ,
Nadia x x